НОВИНИ

В София се строят 15 нови детски градини и ясли

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
14:14, 01.09.2021
Чете се за: 01:40 мин.
У нас
строеж детски градини София
Слушай новината

"В момента строим 15 нови сгради на детски градини и ясли. Очаквам 3 от тях буквално до дни да отворят врати в "Лозенец", "Овча купел" и "Подуяне", каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на инспекция на строеж на детска градина в Студентски град.

"В "Надежда" до края на годината започва строителство на нова детска градина. Тук, в "Студентски", също имаме решение за нова, до края на годината ще започне и проектирането", каза още тя.

16-а детска градина "Приказен свят" в "Студентски град" ще посрещне децата през ноември.

"След като отвори врати през ноември, в нея ще се върнат децата, които в момента са преразпределени в други градини и ще се отвори място за 5 нови групи за 120 деца. Стойността на проекта е над 3,8 млн. лева", каза кметът.

Сградата е от последните останали с вредни етернитови детски градини и на практика сега се построи на ново, допълни Фандъкова.

Тя обясни, че всеки районен кмет, който е готов с терен, ще получи финансиране за нови детски заведения. Най-проблемни остават районите, където няма терени за строителство, като "Красно село" "Триадица" и "Оборище". По думите ѝ има интерес за частно-публично партньорство, но все още няма готов проект.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
16 българчета започнаха с победи на турнир по тенис от ITF във Варна
16 българчета започнаха с победи на турнир по тенис от ITF във Варна
Ариф Маджид гласува в Доха за новия Устав и спасяването на световните щанги
Ариф Маджид гласува в Доха за новия Устав и спасяването на световните щанги