НОВИНИ

Вълчев: Има основание до края на учебната година всички ученици да се завърнат присъствено

bnt avatar logo
от БНТ
12:11, 05.05.2021 (обновена)
Чете се за: 01:42 мин.
Образование
Слушай новината

Матурите и националното външно оценяване за учениците от четвърти, седми, десети и дванайсети клас ще се проведат присъствено при спазване на противоепидемичните мерки.

Това заяви във Велико Търново образователният министър в оставка Красимир Вълчев. Той допълни още, че няма да отпада учебен материал.

В определени училища учебната година за децата от първи до шести клас ще бъде удължена, заяви днес министърът на образованието в оставка Красимир Вълчев.

"Знаете, че през ноември месец взехме едно решение за удължаване с 2-3 седмици, но не и увеличаване на часовете от учебния план. 303 училища избраха да учат през юни месец за сметка на декември, когато провеждаха проектни дейности", каза Вълчев.

Според Красимир Вълчев е напълно възможно учебната година да завърши присъствено за всички ученици, ако ситуацията с COVID-19 продължи да се подобрява.

"Това е предизвикателство пред следващия министър, да приключи нормално учебната година. Дай Боже и епидемичната ситуация да продължи да се подобрява, така че всички деца да приключат и да учат присъствено през юни месец", допълни образователният министър в оставка.

Красимир Вълчев допълни, че няма тематично изоставане през учебната година въпреки продължителното онлайн обучение.

Репортер: Зорница Илиева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гуардиола счупи рекорд на Анчелоти в Шампионската Лига
Гуардиола счупи рекорд на Анчелоти в Шампионската Лига
Ограниченията в Германия може да паднат за ваксинирани от 1 юни
Ограниченията в Германия може да паднат за ваксинирани от 1 юни