НОВИНИ

Валежи на изток в следобедните часове

bnt avatar logo
от БНТ
13:09, 04.12.2021
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

Днес в Източна България ще има валежи от дъжд, на отделни места придружени и от гръмотевици. По-значителни количества се очакват в югоизточните райони, където е обявено и предупреждение от първа степен – код жълто.

В Западна България облачността ще се разкъсва и намалява, на места до предимно слънчево. Максималните температури ще се понижат, в сравнение с вчера и ще са между 4 и 9°. Ще духа до умерен вятър от север-североизток.

До вечерта валежите навсякъде ще спрат, но през нощта облачността ще е значителна. Ще е почти тихо, с мъгли на места в равнините. Сутрешните температури ще са между 0° и 5°, а максималните - между 7° и 12°, в София – около 10°. Утре ще се задържи облачно, до обяд в някои области и мъгливо, докато над югозападните и планинските райони ще преобладава слънчево време. Късно вечерта в крайните северозападни части отново ще завали дъжд. Ще духа слаб до умерен южен вятър.

В планините ще преобладава слънчево време, но късно вечерта ще се заоблачи. Вятърът ще е умерен от югозапад.

Максималните температури в курортите ще са от 2 градуса на Алеко, до 11 градуса в Банско. В Боровец и Пампорово – около 6 - 7 градуса.

Облачно ще е времето не само у нас, а и над почти целия континент. В страните от Централна Европа ще има превалявания от сняг, по-значителни в района на Алпите. Сняг ще вали и в северните планински райони на Испания, югоизточна Франция както и на отделни места в прибалтийските и скандинавските страни. Над останалите райони валежите ще са предимно от дъжд, включително и над по-голямата част от Балканите.

У нас новата седмица ще започне с валежи, но ще е сравнително топло за периода. Във вторник от северозапад ще прониква по-студен въздух и на места дъждът бързо ще премине в сняг. В сряда ще бъде студено и ветровито, но от запад валежите бързо ще спрат, а от четвъртък се очаква ново повишение на температурите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Папа Франциск е на посещение в Гърция
Папа Франциск е на посещение в Гърция
Заради ремонт ученици учат в пенсионерски клуб, читалище и потребителна кооперация в Бяла
Заради ремонт ученици учат в пенсионерски клуб, читалище и потребителна кооперация в Бяла