НОВИНИ

Вандали отново изпочупиха новопосадени дървета в Благоевград

bnt avatar logo
от БНТ
07:23, 30.05.2023
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

За втори път в рамките на година изпочупиха новопосадени дръвчета в благоевградския квартал Еленово. За това ни сигнализира зрител, който забелязва, че посадените на мястото на счупените миналата есен дървета отново са станали обект на вандалски набези.

Тази есен Ивайло Димов ни подаде сигнал, че всички млади дървета на улица „Георги Андрейчин“ са изпочупени от вандали. След репортаж на БНТ, който излъчихме през пролетта, от общината засадиха нови фиданки на мястото на старите. Оттогава мина само месец и те отново са унищожени.

Жители на квартала смятат, че общината не трябва засажда нови фиданки, докато не се вземат превантивни мерки срещу посегателствата.

"Да се сложи видеонаблюдение. Една глоба от 5-10 хиляди лева като се направи и да видим дали хората ще помислят пак да се счупи. По-добре да не се сади, защото само се унищожават самите дръвчета и хората не го заслужават, както виждам, защото прави се нещо хубаво за града, а след това се казва, че нищо не се прави за града. Няма файда", смята Ивайло Димов.

От община Благоевград заявиха, че ще посадят нови дървета на мястото на счупените още тази есен. А за това да не бъдат унищожени, разчитат основно на съзнанието на гражданите, които да подават сигнали на дежурния телефон, за да мога да се взимат навременни мерки.

Вижте още в репортажа на Владислава Миланова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube



Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
По стъпките на четата на Таньо войвода - десетки ученици се включват и в тазгодишния поход
По стъпките на четата на Таньо войвода - десетки ученици се включват и в тазгодишния поход
След репортаж на БНТ: Окосиха тревата около блок в столичния кв. "Борово"
След репортаж на БНТ: Окосиха тревата около блок в столичния кв. "Борово"