НОВИНИ

Вандали унищожиха коледната украса пред общината в Ловеч

bnt avatar logo
от БНТ
13:54, 27.11.2020
Чете се за: 00:15 мин.
Криминално

Часове след като беше поставена част от коледната украса пред сградата на Община Ловеч, неизвестни вандали я нарязаха, съобщиха от общината в града.

Унищожени са около пет метра от светещите гирлянди, разположени около пейките.

Днес общински служители се опитват да възстановят останалата част от светлините.

Община Ловеч за пореден път обръща внимание на гражданите да опазват околната среда и активно да съдействат за прекратяване на подобни безобразия.

„Въпреки ограниченията на предстоящия локдаун ние се опитваме да създадем празнична атмосфера в града чрез светлини и коледни украси по сградите и елхите. Но виждаме, че това не се оценява от някои хора, които предпочитат да рушат. Учудвам се за пореден път защо иначе критичните социални мрежи не „виждат“ точно тези хулигани. От полза за обществото ще е да видим техните лица, защото те унищожават имущество, закупено с парите на всички“, коментира кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова.

За Коледа и новогодишните празници Община Ловеч предвижда до 1 декември 2020 г. да постави коледна украса на някои основни обекти - сградата на общината, върху Бароковите къщи, на Покрития мост, на площадите и главните улици. Ще бъде украсена и коледната елха пред Ловчанското читалище.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът Радев: Бюджетът е неадекватен на текущите реалности, новите мерки са пожарни и закъснели
Президентът Радев: Бюджетът е неадекватен на текущите реалности, новите мерки са пожарни и закъснели
Погребаха Марадона в тесен семеен кръг
Погребаха Марадона в тесен семеен кръг