НОВИНИ

Вебер: ЕНП категорично подкрепя Гърция и България за охраната на границата с Турция

вебер енп категорично подкрепя гърция българия охраната границата турция
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БНР
15:59, 03.03.2020
Чете се за: 00:45 мин.
По света

"Европейската народна партия (ЕНП) подкрепя категорично правителствата на Гърция и България в усилията им да поддържат реда на границата с Турция", се казва в изявление на политическата сила.

"Европа никога няма да позволи да бъде изнудвана. Турският президент Ердоган си играе с живота на хората. Изявленията му, че границата на Европа е вече отворена, са безотговорни и безразсъдни", заяви председателят на групата на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер.

Същевременно говорителят на Европейската комисия Петер Стано заяви, че има твърде много фалшиви новини във връзка с бежанската вълна от

„Свидетели сме на неща, които можем да определим като пропаганда или фалшиви новини или пък дезинформация, които циркулират по социалните медии. Вече обсъдихме част от тези видеа. Така че наистина има много дезинформация за положението с мигрантите в Турция, както и за решенията, които предприемат турското и гръцкото правителство.

Ние следим тази ситуация. Даваме си сметка, че се полагат доста усилия за нейното разпространение и в момента анализираме кой би могъл да бъде нейният източник“, заяви Стано.

В момента председателите на ЕК Урсула фон дер Лайен, на Европарламента Давид Сасоли и на Европейския съвет Шарл Мишел са в Гърция, където обсъждат евентуална помощ от страна на ЕС за справяне с бежанската вълна.

По-късно на КППП "Капитан Петко войвода" с тях ще се срещне и премиерът Бойко Борисов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
77 жертви на коронавируса в Иран
77 жертви на коронавируса в Иран
Обмисля се отлагане на Токио 2020
Обмисля се отлагане на Токио 2020