НОВИНИ

Ветровито време в четвъртък

ветровито време четвъртък
bnt avatar logo
от БНТ
13:29, 24.02.2021
Чете се за: 02:47 мин.
Времето
Слушай новината

В близките часове от североизток, с умерен вятър, ще прониква по-студен въздух. Максималните температури ще бъдат в широки граници от 7° в крайните североизточни райони до 17° в югозападните. След мъгливото утро, по-късно през деня в Източна България ще има временни увеличения на облачността, а на морския бряг ще се задържи значителна през целия ден, но без съществени валежи.

През нощта над източните райони облачността ще остане значителна и на места там, а след полунощ и по поречието на Дунав, отново ще се образуват мъгли. Ще бъде почти тихо, с минимални температури утре от минус 2° до 3°.

През деня в югозападната половина от страната ще е предимно слънчево, а в следобедните часове и в североизточната облачността ще намалее. Ще духа слаб североизточен вятър. Максималните температури ще са между 11° и 16°, в София - 15°.

Слънчево време ще преобладава и в планините. Максималните температури по високите върхове и днес ще са нетипично високи за периода и ще са около и над нулата.

Още малко по-топло време и в планинските курорти максималните температури ще са от 5° на Алеко, 8-9° в Боровец и Пампорово до 13° в Банско. Ще бъде много ветровито с умерен, по най-високите части временно силен североизточен вятър. Опасността от лавини извън обработените ски писти в курортите остава голяма.

Валежи от дъжд ще има и утре на Британските острови. Ще вали и във Франция, и в Португалия. Слънчево и по-топло от типичното за сезона ще се задържи времето останалата част от Западна, както и в Централна Европа С валежи, но съществено по-топло ще бъде в Европейска Русия.

На Балканите ще преобладава слънчево време, в много райони с мъгли и инверсионна облачност. Ще се задържи и много по-топло от обичайното за сезона.

У нас, след ветровитото време утре, в петък вятърът ще отслабне и видимостта в равнинните части от страната отново ще бъде силно намалена. В събота ще преобладава слънчево време. Ще остане и все още необичайно топло. Но в края на деня от североизток ще започне да прониква по-студен въздух, облачността ще се увеличи и в неделя ще бъде по-често облачно, а температурите съществено ще се понижат. Ще има и превалявания, все още от дъжд, но в понеделник се очаква и сняг.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Три верижни катастрофи в Русе заради мъгла и несъобразена скорост
Три верижни катастрофи в Русе заради мъгла и несъобразена скорост
"Пепеляшката" на Шампионска Лига Аталанта посреща раздираният от контузии Реал Мадрид
"Пепеляшката" на Шампионска Лига Аталанта посреща раздираният от контузии Реал Мадрид