НОВИНИ

Вицепрезидентът Илияна Йотова: Вот на недоверие е винаги полезен

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
10:27, 06.10.2023
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Снимка: БТА
Слушай новината

Винаги е полезен един вот на недоверие независимо от крайното гласуване и крайните резултати, това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова в отговор на БНТ. Тя участва във форум "Демографската картина - цената на бъдещето", организиран от делегацията на българските социалисти в Европейския парламент.

"Винаги е полезен вот на недоверие. Това е политически знак, че голямото мнозинство в Народното събрание очевидно не е убедено в решенията на по-малкото мнозинство, нито в мерките, които предлага правителството", заяви вицепрезидентът.

Тя изрази надежда, че ще бъде направена една съдържателна дискусия, че освен критиките ще има и предложения как да се разреши тази криза, както и да се осветлят доста останали тъмни въпроси, на които ние не получихме отговор от страна на управляващите.

Илияна Йотова коментира и териториалните планове, които България изпрати в Брюксел По думите ѝ те не отговарят на механизма за солидарен преход.

След като не отговарят в най-важната си част с перспективата и всички социални необходимости, които стоят пред хората, които трябва да бъдат гарантирани, той абсолютно няма никакво значение, заяви тя.

По думите ѝ последствията ще бъдат обезлюдяването на региони като Старозагорско, Кюстендилско и Пернишко. А на въпрос как вижда решение на протестите на енергетиците Илияна Йотова отговори:

"Не виждам такова решение, още повече че аз съм песимист, че могат да бъдат предоговорени тези решения".

На въпрос относно обсъжданите промени в Конституцията Йотова отговори: "Най-сериозният аргумент, за да го има това правителство, беше съдебната реформа. До този момент те са предложили текст, с който професионалните среди не са съгласни. Нека да видим дискусията".

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нова Зеландия разгроми Уругвай и се класира и на теория на четвъртфиналите на световното по ръгби
Нова Зеландия разгроми Уругвай и се класира и на теория на четвъртфиналите на световното по ръгби
Японският град Сапоро оттегля кандидатурата си за домакинство на зимните олимпийски игри през 2030 година
Японският град Сапоро оттегля кандидатурата си за домакинство на зимните олимпийски игри през 2030 година