НОВИНИ

Вицепрезидентът откри Международния младежки фестивал на изкуствата в Созопол

вицепрезидентът йотова откри международния младежки фестивал изкуствата созопол
bnt avatar logo
от БНТ
11:18, 06.07.2021
Чете се за: 01:35 мин.
Още
Слушай новината

Вицепрезидентът Илияна Йотова откри в Созопол 15-ото издание на Международния младежки фестивал на изкуствата „Музите“, който традиционно се провежда под неин патронаж.

10 дни над 1500 участници от 10 държави, включително и българи и представители на български общности в чужбина, ще покажат своите таланти в различни сфери.

„Няма по-подходящо място за „Музите“ от магичния Созопол, където античността и богатата история на изкуства и култура се срещат с днешното дарование на толкова деца и млади хора“, посочи в приветствието си Илияна Йотова и поздрави община Созопол за гостоприемството и подкрепата за фестивала.

Дипломатическите мисии в България също подкрепят „Музите“ и тази година негов партньор е посолството на Кралство Мароко.

„Благодаря ви, че въпреки препятствията, с амбиция и усет към красивото давате възможност на хиляди деца и млади хора да създават приятелства“, обърна се вицепрезидентът към организатора на фестивала Христина Кръстева и нейния екип.

От своя страна те, както и посланикът на Мароко Закия Ел Мидауи, благодариха на Илияна Йотова за неизменната подкрепа за развитието на младите хора.

„Не спирайте да надскачате себе си и да мечтаете смело. Светът е пред вас, щастието и късметът ви очакват“, поздрави участниците вицепрезидентът.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Осигуряват 10 млн. лв. за ремонта на участъка между Чирпан и Стара Загора
Осигуряват 10 млн. лв. за ремонта на участъка между Чирпан и Стара Загора
Прокуратурата наблюдава 24 досъдебни производства за изборни нарушения
Прокуратурата наблюдава 24 досъдебни производства за изборни нарушения