НОВИНИ

Вратарят на ПСЖ Серхио Рико остава под наблюдение в болницата в Севиля след тежкия инцидент с кон

вратарят псж серхио рико остава наблюдение болницата севиля тежкия инцидент кон
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
14:32, 29.05.2023
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Вратарят на ПСЖ Серхио Рико остава под наблюдение в интензивното отделение на болница "Вирген дел Росио" в Севиля, след като претърпя тежък инцидент при падане от кон.

Рико сe бе върнал в родината си, за да се включи в традиционното отдаване на почит на на Девата от Росио - събитие, което съчетава религиозния плам на католиците с фестивалния колорит в Андалусия.

По време на събитието обаче конят на Рико се сблъсква с впрегнато в каруца муле, което води и до тежките наранявания на 29-годишния страж, обяви неговото семейство в неделя вечер.

В отворено писмо до медиите пък близките на Серхио Рико увериха, че той получава най-добрите грижи от екипа на болницата в Севиля и обявиха, че ще уведомяват футболната общественост своевременно за състоянието на вратаря.

"Серхио е в добри ръце, бори се да се възстанови и знаем, че получава най-добрите грижи от медицинския екип в болница "Вирхен дел Росио". Трябва да сме внимателни, особено през следващите 48 часа. В момента очакваме резултатите от медицинските изследвания, за които се надяваме да са положителни. Така че ще ви информираме за промените в състоянието му възможно най-скоро", се казва в писмото.

Серхио Рико е час от състава на ПСЖ от месец септември 2019-а година, но за вече четири сезона има на сметката си едва 24 двубоя, а в началото на 2022-а година бе пратен и под наем в испанския Майорка.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Въведоха извънредно положение в канадски град Халифакс заради пожари
Въведоха извънредно положение в канадски град Халифакс заради пожари
Педро Санчес насрочи предсрочни парламентарни избори в Испания през юли
Педро Санчес насрочи предсрочни парламентарни избори в Испания през юли