НОВИНИ

Втора поредна буря нахлу тази нощ над Британските острови

втора поредна буря нахлу нощ британските острови
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БНР
12:44, 10.12.2023
Чете се за: 01:47 мин.
По света
Слушай новината

Втора поредна буря нахлу през нощта над Британските острови. Очаква се с проливните дъждове и силни ветрове на бурята "Фъргюс" да причинят проблеми за пътния, железопътния, въздушния и морския транспорт.

Метеорологичната служба предупреди, че бурята "Фъргюс" ще засегне най-вече западните части на Обединеното кралство. Предупредителен жълт код е обявен в Мидландс и Северна Англия.

Синоптиците казаха, че по-късно днес могат да бъдат въведени допълнителни предупреждения за рискове от градушка и гръмотевици на места. Най-силните ветрове вероятно ще са в Южен Уелс и районите около Бристолския канал.

Пътуванията с влаковете, самолети, фериботи и автомобили могат да бъдат сериозно нарушени от лошото време, докато крайбрежните райони могат да бъдат засегнати от големи вълни. Синоптиците се надяват условията да се подобрят значително през втората половина на следващата седмица.

В събота бурята "Елин" донесе силни ветрове и проливни дъждове в части от Обединеното кралство и Ирландия.

Манчестър беше особено засегнат, като влаковете от гара "Пикадили" бяха отменени след взрив в надземната електрическа мрежа. Големи закъснения имаше за всички влакове, пътуващи до Ливърпул, Уелс, Норич, Йорк и Единбург. Някои блокирани пътници бяха принудени да наемат скъпи таксита да продължат пътуването си или да си намерят хотелски стаи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест под наслов "Не на новите ГМО" пред Министерския съвет
Протест под наслов "Не на новите ГМО" пред Министерския съвет
Димитър Бербатов пред БНТ: Kогато си президент, трябва да можеш да водиш (ВИДЕО)
Димитър Бербатов пред БНТ: Kогато си президент, трябва да можеш да водиш (ВИДЕО)