НОВИНИ

Ямбол шокира Берое и е на полуфинал за Купата на България

bnt avatar logo
от Калоян Николов
12:28, 13.03.2021
Чете се за: 00:42 мин.
Български баскетбол
ямбол шокира берое полуфинал купата българия

Отборът на Ямбол шокира Берое (Стара Загора) и е на полуфинал за Купа на България по баскетбол. В последния четвъртфинал в „Арена Асарел“ ямболци победиха четвъртия във временното класиране в НБЛ с 88:98 и поднесоха изненадата в тази фаза на турнира.

За тима на Тони Дечев това е втори успех срещу този съперник за сезона.

Ямболци нанизаха 33 точки в третата четвърт след 7 тройки и това до голяма степен им донесе настроение и енергия до края на мача, решаващи за победата.

В спор за място на финала Ямбол ще излезе в събота срещу Левски Лукойл. Това ще е 13-то участие на Ямбол в тази фаза на турнира в историята на клуба.

Нов силен мач за Ямбол изигра опитният Иван Лилов. Той наказа бившия си отбор с 22 точки и по 6 борби и асистенции. С 18 точки и 7 асистенции се отличи Ерик Макгил. 16 добави Франклин Уилямс. Андрей Иванов завърши с 11 точки за 25 минути игра, но натрупа 5 лични нарушения и в четвъртата част напусна игра. С 11 точки завърши и Уили Атууд.

За Берое Кейжън Фийгън вкара22. Джеймс Гавин добави 18, а Кейлъб Бишъп и Симеон Илиев вкараха по 13 точки. Извън групата за тази среща, макар че пътува със старозагорския тим, остана Николай Стоянов, който ще отсъства поне още две седмици от терена.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Подаряват на пловдивчани 12 000 дървета за засаждане
Подаряват на пловдивчани 12 000 дървета за засаждане
Григор Димитров се вижда в топ 10 в края на сезона
Григор Димитров се вижда в топ 10 в края на сезона