НОВИНИ

Яник Синер постигна обрат над французин и си осигури среща с Григор Димитров

Двамата се изправят един срещу друг на четвъртфиналите на "Ролан Гарос"

яник синер постигна обрат французин осигури среща григор димитров
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
08:59, 03.06.2024
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Григор Димитров ще срещне Яник Синер на четвъртфиналите на втория за годината турнир от Големия шлем “Ролан Гарос”.

Вторият в схемата италианец се наложи над представителя на домакините Корентен Муте с 2:6, 6:3, 6:2, 6:1 и си осигури нова среща с българина.

Синер влезе кошмарно в мача срещу Мути и загуби първите пет гейма, след което направи пробив и взе още един гейм, за да отстъпи в първия сет с 2:6.

Световният №2 постепенно намери своя ритъм на игра и охлади надеждите на френската публика, която оказа сериозна подкрепа на местния любимец Муте. Зрителите вярваха, че Муте е способен да бъде първият френски четвъртфиналист на Ролан Гарос след Ришар Гаске през 2016 година, но Синер не допусна изненада.

Италианецът подобри сервира си и бе стабилен в разиграванията. Той проби за 3:2, след което изравни сетовете след 6:3. До края Синер не изпусна инициативата и взе без проблеми следващите два сета с 6:2, 6:1.

"Беше много трудно за мен. Мисля, че той игра много добре в първия сет. Имах някои шансове, но той игра много по-добре от мен, така че трябваше да се приспособя. Той направи невероятно представяне тук на Ролан Гарос. Атмосферата, както винаги, беше невероятна. Той играе различно от повечето ми опоненти, така че беше трудно за мен. Освен това е левичар. Не се играе толкова много пъти срещу левичари, така че се радвам, че съм в следващия кръг", каза Синер след мача.

Така на четвъртфиналите предстои интригуващ сблъсък между Синер и Димитров, като в преките сблъсъци предимството е на страната на италианеца с три победи срещу една за българина. За последно Григор Димитров игра със Синер във финала на турнира от сериите “Мастърс 1000” в Маями в края на март, като срещата завърши с победа за италианеца.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полицейска акция срещу купения вот се провежда в Горна Оряховица
Полицейска акция срещу купения вот се провежда в Горна Оряховица
Фестивал на хвърчилата в село Свещари (СНИМКИ)
Фестивал на хвърчилата в село Свещари (СНИМКИ)