НОВИНИ

Японската армия с инструкции в случай на среща с НЛО

японската армия инструкции случай среща нло
Снимка: pixabay.com/
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
14:02, 14.09.2020
Чете се за: 00:48 мин.
По света

Японското министерство на отбраната и силите за самоотбрана получиха инструкции в случай на среща с неидентифицирани летящи обекти (НЛО), които, наред с други неща, предписват да се събира възможно най-много информация за обекта.

Те са одобрени от министъра на отбраната Таро Коно и изпратени до бойците в писмена форма, съобщи местен телевизионен канал.

Инструкциите съдържат изискване пилотите да информират командването възможно най-скоро за появата на неидентифициран летящ обект или безпилотен самолет. В допълнение, документът определя изискванията за анализ на получените данни и оценка на възможната заплаха за сигурността на Япония. Пилотите също трябва да правят снимки или видеоклипове на обекта.

През април Коно разпореди изготвянето на инструкции за Силите за самоотбрана в случай на среща с НЛО. В същото време тогава министърът поясни, че не вярва в тяхното съществуване.

Пентагонът публикува кадри с НЛО (ВИДЕО)

В края на април Пентагонът публикува видеозаписи на американския флот, в които, както се отбелязва в съобщение за пресата, са заснети „въздушни явления“, които са описани като неидентифицирани. Това са кадри, направени от екипажите на американски бойни самолети през ноември 2004 г. и януари 2015 г. Както се посочва в съобщението, видеоклиповете попаднаха в интернет още през 2007 и 2017 г., но тогава Министерството на отбраната не даде разрешение за публикуването им, въпреки че впоследствие бе потвърдена автентичността на архивите на американския флот.

След това Пентагонът реши да създаде работна група за разследване на появата на НЛО.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожарникарите отбелязват професионалния си празник
Пожарникарите отбелязват професионалния си празник
Обсъждат изграждането на Национална многопрофилна детска болница
Обсъждат изграждането на Национална многопрофилна детска болница