НОВИНИ

Йордан Йовчев: Ще направим анализ, Хъдълстоун може много повече

bnt avatar logo
от БНТ
04:44, 25.07.2021
Чете се за: 01:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Генералният секретар на Българската федерация по спортна гимнастика Йордан Йовчев сподели пред БНТ, че Дейвид Хъдълстоун има много по-големи заложби и възможности, за сметка на показаното в Токио.

20-годишният ни талант завърши на 59-о място и не успя да се класира за финала в многобоя на Олимпийските игри.

Дейвид Хъдълстоун се състезава с контузия на левия глезен.

В предаването „Денят на Игрите“, което се излъчва всяка вечер от 21.00 часа по БНТ 1 и БНТ 3 по време на големия спортен форум, Йордан Йовчев изрази надежда, че тепърва ще можем да видим уменията на Хъдълстоун.

„Имах много по-различни очаквания от това, което показа. Тръгна много убедително на прескок. На следващия уред - успоредка, той е поднасял много изненади - там направи нелепа грешка и всъщност състезанието не беше приключило. Трябва много повече от това, което той помисли, че трудно ще догони. Направи още една грешка на висилка. Ако трябва да направя някаква оценка, слабо е представянето, очакванията бяха много по-големи, защото знам как е преминала подготовката му, въпреки контузията“, каза Йордан Йовчев.

„Трябва да се опитваш да компенсираш, когато допуснеш грешка. Трябва да развиваме потенциала му, защото е млад. Ще направим анализ, но като цяло имахме по-големи очаквания, защото го може“, каза още Йовчев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Плувецът Чейс Калиш донесе първото злато за САЩ в Токио
Плувецът Чейс Калиш донесе първото злато за САЩ в Токио
Антоанета Костадинова ще се бори за медал на 10 м пистолет, Гроздева отпадна
Антоанета Костадинова ще се бори за медал на 10 м пистолет, Гроздева отпадна