НОВИНИ

Йосиф Миладинов: Сигурен съм, че тези олимпийски игри ще са по-силни от предишните, ще се готвя в Швейцария

йосиф миладинов сигурен съм олимпийски игри силни предишните готвя швейцария
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
15:22, 21.02.2024
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският плувец Йосиф Миладинов взе участие в пресконференция, на която сподели впечатленията си от участието си на световно първенство в Доха, Катар.

По време на надпреварата в Близкия изток Миладинов се нареди 8-и в коронната си дисциплина 100 метра бътерфлай, а днес призна, че е бил подготвен за дори още по-добър резултат.

"Бях готов за 5-о или 6-о място, но все пак съм доволен и от постигнатия резултат. Световното в Доха беше доста конкурентно, с много мотивирани състезатели. Да, това че аз имам олимпийска квота ме прави по-спокоен и уверен. Аз обаче не съм такъв, че да си кажа: "Е, подсигурен съм с квота, отсега нататък каквото стане". Винаги имам жажда за още. Сигурен съм, че тези олимпийски игри ще са по-силни от предишните. Възможно е да има изненади, да видим нови звезди", заяви родният състезател.

Европейският ни вицешампион от Будапеща 2020, който е един от само тримата родни плувци с квота за Олимпийските игри в Париж, разкри и малко повече детайли около подготовката му във времето до най-големия спортен форум

"Мисля, че няма да участвам на състезание до Париж. Европейското първенство е месец преди Олимпийските игри и това прави много труден тренировъчния процес. Подготовката ми ще премине в Швейцария. Върви успешно", коментира българският състезател.

"Когато идвам на лагер тук, треньорите гледат в детайли всичко, което показвам и преценяват какво е нивото ми и на какво трябва да се обърне специално внимание. Сега не мога да кажа дали ще идвам на лагер, защото не е съгласувана програмата ми. Трябва да говоря с треньорите", продължи той.

20-годишният плувец коментира още и върху кои елементи ще работи в следващите месеци, за да подобри представянето си.

"Ще работя върху стартирането, подводното и обръщането. Трябва да съм по-техничен. Това са елементите, които ми пречат да съм достатъчно добър и на 25-метров басейн. Особено важно е за моята дисциплина. Винаги се вслушвам в треньорите. Трудности има, но те правят по-силен. Каляват те. Понякога ти писва, но продължаваш напред. Рано или късно трудът се отплаща", завърши Йосиф Миладинов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Георги Дерменджиев: За нас е важно ние да сме крайни победители в мача със Сервет
Георги Дерменджиев: За нас е важно ние да сме крайни победители в мача със Сервет
Сакскобургготски трябва да върне 1,6 млн. евро обезщетение, ако съдът се произнесе в полза на държавата
Сакскобургготски трябва да върне 1,6 млн. евро обезщетение, ако съдът се произнесе в полза на държавата