НОВИНИ

За девети пореден път в Благоевград се провежда кампанията "Капачки за бъдеще"

bnt avatar logo
от БНТ
08:41, 16.10.2021 (обновена)
Чете се за: 01:22 мин.
У нас
Слушай новината

Кампанията "Капачки за бъдеще" започва поредната си инициатива. Целта на тази кампания е да се съберат средства за втора детска неонатална линейка.

Днес в Благоевград за девети пореден път на булевард "Димитър Солунски" на един от паркингите на големите супермаркети в града, екипи на инициативата "Капачки за бъдеще" чакат благоевградчани, за да вземат всичко, което са събирали те досега. За първи път освен капачки ще могат да се дадат и алуминиеви кенчета, но преди да бъдат дадени, те трябва да бъдат добре смачкани.

До този момент благодарение на инициативата са рециклирани над 600 тона пластмаса, като е помогнато на бебета и малки деца в над 34 болници в различни градове на страната.

Инициативата този път цели да събере средства за втора детска неонатална линейка, която да е в помощ на малките бебета в България. Инициативата се провежда в 25 града днес и утре, а в Благоевград тя ще бъде от 10.00 и ще продължи до 14.00 ч.

Събирането на капачки ще продължи и утре в градовете Варна, Ямбол и Пазарджик, като ще завърши в София на площад Александър Батенберг.

Репортер: Али Мисанков

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сняг в планините, от ПСС предупреждават да тръгваме подготвени
Сняг в планините, от ПСС предупреждават да тръгваме подготвени
Илън Мъск "струва" колкото Бил Гейтс и Джеф Безос взети заедно
Илън Мъск "струва" колкото Бил Гейтс и Джеф Безос взети заедно