НОВИНИ

Облачно и дъждовно време днес

bnt avatar logo
от БНТ
07:00, 16.10.2021
Чете се за: 01:42 мин.
У нас
Слушай новината

Днес валежите ще продължат, на много места в източните райони със значителни количества, но постепенно ще отслабват. В Югозападна България след обяд ще спрат и облачността ще се разкъса. Вятърът ще се ориентира от север-северозапад и ще е слаб до умерен, най-късно - в източните райони, където през по-голямата част от деня ще бъде югоизточен. Минималните температури са между 6° и 11°, максималните ще са между 10° и 15°.

Над Черноморието ще е облачно с валежи от дъжд. Ще духа умерен вятър от изток-североизток, който до привечер ще се ориентира от север-северозапад. Максималните температури на въздуха ще са между 15° и 18°, колкото е температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е около 3 бала.

В планините ще е облачно с валежи от дъжд, над 1800 метра - от сняг. Ще духа умерен вятър, предимно от север.

Максималната температура на 1200 ще е около 8°, на 2000 метра - около 1°.

В неделя ще се задържи хладно за периода, със значителна облачност. Ще има и превалявания, но слаби и на малко места. И в понеделник все още на отделни места, главно в Стара планина и Рило-Родопския масив слабо ще превали. Минималните температури ще се понижат с 2 - 3 градуса, а дневните ще започнат да се повишават. През следващите дни вече ще е без валежи. Облачността ще се разкъсва, към сряда ще намалява, на места до предимно слънчево.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
3440 нови случая на коронавирус за последното денонощие у нас
3440 нови случая на коронавирус за последното денонощие у нас
ПСЖ се върна на победния път след обрат
ПСЖ се върна на победния път след обрат