НОВИНИ

За отцеубийството в "Люлин" – 18 г. затвор за дъщерята и 15 г. за зетя

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
14:41, 06.07.2020
Чете се за: 00:53 мин.
У нас
отцеубийството люлин ndash затвор дъщерята зетя
Снимка: Архив/БГНЕС

18 години затвор за Мария Велева и 15 години затвор за мъжа й - Свилен Велев, обвинени в жестокото убийство на 86-годишния Стефан Янев в столичния ж.к. "Люлин", присъди Софийският градски съд.

Припомняме ви, че възрастният мъж, който е баща на Мария, бе убит с крак на табуретка само няколко дни, след като сигнализира институциите, че трите му внучки са държани под ключ с години в апартамента и не посещават училище.

След като грозното убийство стана факт, децата на Мария и Свилен се съгласиха да дадат показания по делото за жестокото убийство на дядо им.

На едно от заседанията Свилен Велев разкри пред магистратите как се е разразил скандалът в столичния кв. "Люлин", довел до смъртта на тъста му - той започнал да го обижда, посегнал му, като по думите му искал да продаде децата му.

По време на скандала между двамата мъже – жена му и децата ги нямало в апартамента, посочи Свилен, така че по думите му няма как Мария да е крещяла, че ще убие баща си. Той осъзнал какво се случило едва след като извършил престъплението.

Мария пък обяви, че съпругът й бил грижовен човек спрямо семейството си, нито пиел, нито пушел. Настоя, че мъжът й не е убиец, а е посегнал на баща й в момент на афект.

Магистратите разпитаха и друг свидетел по делото – Еленка Зеленкова, сестра на убития Стефан Янев, която заяви, че брат й рядко идвал при нея, но се чували по телефона.

Пред магистратите тя обяви, че не знае какви са били отношенията в семейството и е чула по телевизията, че брат й е починал.

Зеленкова обач настоя, че Мария и Свилен са тормозили възрастния мъж. Карали са се, искали му пари.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цяло лято: Семейно кино и опера по БНТ 2
Цяло лято: Семейно кино и опера по БНТ 2
След Кавдански още трима футболисти на Царско село с COVID-19
След Кавдански още трима футболисти на Царско село с COVID-19