НОВИНИ

За втори път правителството намали парите за БНТ и още 55 първостепенни разпоредители с бюджета

намали средствата първостепенни разпоредители бюджета заради коронавируса
bnt avatar logo
от БНТ
11:02, 06.05.2021
Чете се за: 01:40 мин.
У нас
Слушай новината

Правителството намали средствата на първостепенни разпоредители с бюджета, съобщи БТА. Сред тях са БНТ, БНР и БТА. Това е второто намаление на бюджета за трите медии като отново БНТ е най- тежко засегната, със съкращение в размер на близо 600 000 лева. При предишното намаление телевизията бе лишена от още 680 000 лева, което вече сериозно затруднява дейността на БНТ.

С намалени средства са още общо 56 институции. Причината за това са разходите, свързани с коронавируса. Това съобщава още БТА.

Постановлението за одобряване на допълнителни разходи и трансфери по бюджета на МЗ за 2021 г. за сметка на разходи и/или трансфери по бюджетите на първостепенните разпоредители с бюджет по държавния бюджет и субсидии и други текущи трансфери и капиталови трансфери за нефинансови предприятия за 2021 г. е от 29 април 2021 г.

Сред първостепенните разпоредители с намалени средства са БТА - с 47 700 лева, БНР - с 388 300 лева, и БНТ - с 591 100 лева.

Това е второ намаление на средствата за първостепенни разпоредители с бюджет, което включва и трите медии.

Предишното беше с постановление от 29 март тази година заради допълнителни разходи на министерството на здравеопазването, включително закупуване на ремдесивир за лечение на COVID-19.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мартин Атанасов: Мечтая за медал с националния отбор
Мартин Атанасов: Мечтая за медал с националния отбор
Силвано Пранди: Целите пред отбора винаги са високи
Силвано Пранди: Целите пред отбора винаги са високи