НОВИНИ

Зверев пречупи коравия Алтмайер в първия кръг на Australian Open

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:33, 17.01.2022
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
зверев пречупи коравия алтмайер първия кръг australian open
Слушай новината

Световният №3 Александър Зверев започна с чиста победа участието си на първия за годината турнир от Големия шлем - Australian Open.

В изцяло германски дуел той надигра със 7:6(3), 6:1, 7:6(1) Даниел Алтмайер, който обаче показа страхотен дух и поизпоти своя сънародник особено в първия и в третия сет.

Първият сет вървеше без пробиви, когато в десетия гейм Зверев стигна до три шанса да затвори частта, но Алтмайер се пребори, за да стигне до 5:5. В крайна сметка третият поставен взе своето и след 7-3 точки в тайбрека поведе в резултата.

Това вдъхна допълнително спокойствие в играта на Саша, който профуча през втория сет и след като реализира три пробива стигна до успеха с 6:1.

В третия сет обаче Алтмайер отново заигра по-добре и дори успя да спечели подаването на Зверев в петия гейм, а след това и да затвърди пробива за аванс от 4:2. Световният №3 обаче се върна в битката за сета и при 6:5 получи три поредни възможности да сложи край на мача. Алтмайер отказа да се предаде, добра се до равенство, а след отрази и още един мачбол, за да стигне до тайбрек. За негово съжаление в дългия гейм Зверев пое инициативата от самото начало и след 7-1 точки сложи точка на спора.

В следващия кръг Зверев го очаква потенциално коварно препятствие в лицето на австралиеца Джон Милман, който пред собствена публика не веднъж е показвал, че играе много силно. Днес той елиминира на старта в четири сета ветерана Фелисиано Лопес с 6:1, 6:3, 4:6, 7:5.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Показаха най-големия в света шлифован диамант (Снимки)
Показаха най-големия в света шлифован диамант (Снимки)
Сараево е с най-мръсен въздух в света, София е на девето място
Сараево е с най-мръсен въздух в света, София е на девето място