НОВИНИ

110 мигранти задържани само за една нощ в страната

110 незаконно пребиваващи мигранти бяха задържани в страната за една нощ, съобщиха от МВР. При акция в София 95 чужденци се оказаха нелегални. Криминалисти от Бургас пък задържаха 23-годишен шофьор, който превозвал 15 мигранти, натъпкани в автомобила му. Срещу каналджията е образувано бързо полицейско производство.

Александър Марков
от Александър Марков
18:06, 06.08.2016
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

СОФИЯ


Акцията за незаконни мигранти в София е проведена на различни места в столицата снощи и тази сутрин. Задържаните са били без документи. Не е ясно кога са влезли в страната и по какъв начин са преминали границата. В момента се установява тяхната самоличност и откъде точно идват.

ЦАРЕВО


За последните 2 дни в Царево са задържани 52-ма мигранти, пресекли границата незаконно. Задържани са и три групи бежанци, превозвани от каналджии. Вчера в автомобил със старозагорска регистрация са заловени 15 чужденци, които са се самоопределили като иракчани. Никой от тях, обаче, не е имал документи за самоличност.

СМОЛЯН


На граничен пункт "Капитан Петко Войвода" България върна на Гърция 28 иракчани, задържани за нелегално пресичане на границата през юли. Групата е била от 7 мъже, 6 жени и 16 малолетни, пресекли незаконно българската граница при село Лозенградци, Кърджалийско.


;

Същевремнно от Командването на съвместните сили за охрана на границата в Ниш заявиха за "По света и у нас", че от началото на годината са спрени близо 2900 опита за незаконно влизане на мигранти от България. Именно засиленият миграционен натиск по българо-сръбската граница ще срещне утре на границата при Калотина министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова и сръбския ѝ колега Небойша Стефанович.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Янислав Герчев приключи участието си на олимпийския турнир по джудо
Янислав Герчев приключи участието си на олимпийския турнир по джудо
Фризьор е тотомилионерът от Силистра
Фризьор е тотомилионерът от Силистра