Днес беше открито 20-то юбилейно изложение на хранително-вкусовата промишленост "Месомания 2013". На престижния форум участват над 370 преработватели и дистрибутори на храни и напитки от страната и Европа.
Месни, млечни и растителни храни и вина, произведени с технологии, които ги правят по-здравословни. Това е един от основните акценти на "Месомания 2013".
"Малко сол, без алергени в продуктите, да няма оцветители и същевременно продуктът да е вкусен и да се харесва на клиентите" - е рецептата за успех на Николай Миленков - собственик на фирма за технологии и рецепти в месопреработването.
"Консуматорите предпочитат да заделят малко по-висока сума, но да имат на трапезата си по-здравословни продукти - казва Милена Асенова - представител на фирма - вносител на здравословни храни.
Дори и при свитото потребление хранително-вкусовата индустрия продължава да заема над 50% от брутния вътрешен продукт. Затова от симбиозата между нея, държавата и потребителите зависи и икономическия подем на страната.
"Аз съм сигурен, че това изложение ще расте! Над 20% са новите изложители. То вече има доверие" - каза Явор Гечев, зам.-министър на земеделието и храните.
"Месомания 2013г." продължава до събота включително.