НОВИНИ

12-часово състезание с косачки за трева в Съсекс

Моделът Джоди Кид даде началото на най-престижната дисциплина в ежегодното състезание с косачки за трева в английското градче Файв Оукс.

часово състезание косачки трева съсекс
bnt avatar logo
от БНТ
09:00, 08.08.2016
Чете се за: 00:47 мин.
Още

43 екипа, 415 обиколки по хиляда и 400 метрова писта за 12 часа. Всичко това с косачки за трева. Ежегодният шампионат е една от традициите на графство Съсекс още от 1973-та година и дисциплината за издържливост е фаворит не само на зрителите, но и на състезателите. Голяма част от него се провежда по тъмно, което е допълнително предизвикателство. Моделът Джоди Кид, която развя флага за начало на надпреварата, сподели че намира екстравагантното хоби за страхотна инициатива.

Джоди Кид, модел: "Мисля, че това е страхотен начин човек да навлезе в моторните спортове. Но не е само това - докато се разхождах край пистата видях много деца в публиката, заедно със семействата си. И това е страхотно!"

Победител за четвърта поредна година стана отборът "Нортънърс кик грас", който се състои от трима души. Те за малко да се разминат с титлата след инцидент с кален участък, но в крайна сметка пилотът на необичайното превозно средство успя да овладее машината и да пресече пръв финалната лента.

Състезанията с косачки за трева се раждат през 1973 година в незапомнен от историята пъб, по време на спор между фенове на моторните спортове. От него се стига до идеята за провеждане на забавен и най-вече евтин за осъществяване тип състезания. Пилотите на косачки имат дори асоциация, която следи дали се спазват правилата по турнирите. А правилата? Забранени са модифицирането на двигателите, рекламата и спонсорските договори, както и паричните награди. Целта е единствено забавление.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
5 млн. души участвали на митинга в подкрепа на Ердоган
5 млн. души участвали на митинга в подкрепа на Ердоган
Нови автобуси по 15 линии в столицата
Нови автобуси по 15 линии в столицата