НОВИНИ

13 държави ще представят културата на Азия на 2 юли в Борисовата градина

Фестивал на азиатската култура "Азия отблизо" ще започне в 10.00 часа на 2 юли на сцената "Лятна естрада" в Борисовата градина, съобщиха организаторите. 13 държави с представителства у нас ще представят своите традиции пред българската публика. Посетителите ще могат да се запознаят с типични за азиатската култура танци, музика, изкуство, кухня. Желаещите ще имат възможността да се включат в над 30 различни активности, чрез които ще се докоснат до магията на азиатската култура.

държави представят културата азия юли борисовата градина
bnt avatar logo
от БНТ
16:47, 23.06.2017
Чете се за: 00:42 мин.
Още

Посланиците на държавите-участници - Виетнам, Индия, Индонезия, Иран, Китай, Монголия, Пакистан, Палестина, Сирия, Тайланд, Филипините, Южна Корея и Япония, ще обявят началото на фестивала. Всяка държава е подготвила програма, в която ще участват нейни представители. Гостите могат да купят и билети за участие в томбола, като голямата награда е 2 билета до дестинация по избор в Азия.

Събраните средства ще бъдат дарени за благотворителност от Международния женски клуб (IWC), партньор на фестивалa "Азия отблизо".

Сред изкуствата, на които ще могат да се насладят всички софиянци и гости на столицата, са фолклорни танци и музикални изпълнения в традиционни азиатски костюми. Ще има готварски демонстрации, от които ще могат да научат интересни детайли за приготвянето на екзотичната кухня и спецификите за всяка страна. В специален фотокът всеки ще има възможност да се снима с атрактивните участници във фестивала. За децата ще има различни игри и забавления в "азиатски стил". Специализирани ателиета ще предлагат уроци по калиграфия.

Почитателите на пътешествията ще могат да увеличат списъка със своите мечтани дестинации, като се запознаят с видеоматериали и информация за най-красивите места на екзотичния континент.

Първият азиатски фестивал в България "Азия отблизо" се организира с подкрепата на Държавния културен институт към Министерството на външните работи, Министерството на туризма и Столичната община.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Депозитите на домакинствата в банките са 45 млрд. лв. в края на май
Депозитите на домакинствата в банките са 45 млрд. лв. в края на май
Музей на Балабановата  фабрика и на Рилската железница в село Бараково
Музей на Балабановата фабрика и на Рилската железница в село Бараково