НОВИНИ

15 души са загинали, а 6 се водят за изчезнали от пороя в Македония

Общо 15 души са загубили живота си, а шестима се водят за изчезнали в силния порой, който заля снощи Скопие и околностите му, съобщи македонската агенция МИА. От МВР заявиха, че жертвите са предимно жители на селата Смилковци, Сингелич, Стайковци и Арачиново.

bnt avatar logo
от БТА
14:05, 07.08.2016 (обновена)
Чете се за: 00:38 мин.
По света

От Спешна помощ информираха, че през нощта и тази сутрин са били извършени 65 интервенции в района на Скопие, при които в 12 случая е била констатирана смърт.

По повод бедствието, обхванало страната и особено района около Скопие, президентът на страната Георге Иванов задължи армията да предостави на разположение всичките си капацитети с цел да се помогне за саниране на щетите, предизвикани от природната стихия.

Агенция Макфакс предаде, че един от екипите на македонската армия, който помага за справяне от последиците от бедствието, се намира в скопското село Стайковци, където е ангажиран в извеждане на местното население от наводнените жилищни обекти.

;

Правителството заедно с голям брой институции, министерството на труда и социалната политика, армията и екипи на Червения кръст са на терена. Всички служби се опитват да окажат максимална подкрепа и помощ на гражданите, засегнати от наводнението, заяви за ТВ Нова министърът на труда и социалната политика Диме Спасов, който посети кризисния щаб, създаден от кмета на Скопие Коце Траяновски след големия порой и наводненията в македонската столица. Спасов изтъкна, че според първоначалните информации по-големи щети има в района на Скопие, а по-малко в района на Тетово.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
 37-годишен мъж е задържан за стрелба в центъра на Велико Търново
37-годишен мъж е задържан за стрелба в центъра на Велико Търново
Китай проведе първото учение в областта на ядрената безопасност
Китай проведе първото учение в областта на ядрената безопасност