НОВИНИ

Българската Коледа събра над милион и половина лева

Повече от половин милион лева бяха събрани само от СМС-и, само за една вечер по време на благотворителната кампания „Българската Коледа". Това се случи снощи благодарение най-вече на вас, зрителите на БНТ, както и на участниците в концерта, който по традиция се провежда на връх Коледа в Народния театър „Иван Вазов". На неговата сцена заедно с наши известни изпълнители пяха и журналисти от Българската национална телевизия, и деца на „Българската Коледа".

българската коледа събра милион половина лева
bnt avatar logo
от БНТ
12:18, 26.12.2009
Чете се за: 00:36 мин.
Българската Коледа
Повече от половин милион лева бяха събрани само от СМС-и, само за една вечер по време на благотворителната кампания „Българската Коледа". Това се случи снощи благодарение най-вече на вас, зрителите на БНТ, както и на участниците в концерта, който по традиция се провежда на връх Коледа в Народния театър „Иван Вазов". На неговата сцена заедно с наши известни изпълнители пяха и журналисти от Българската национална телевизия, и деца на ЧБългарската Коледа".

"Хората вече припознават тази кампания като своя", според президента Георги Първанов, който е неин патрон.

Инициативата показва най-добрите черти на българина в рамките на традиционния християнски празник. Събраните от началото на кампанията средства вече надхвърлят милион и половина лева. С тях тази Коледа ще бъдат подпомогнати повече от 50 деца. Клиниките на 6 университетски болници в страната очакват специализирана апаратура, с която да подобрят диагностиката и лечението на болни деца.

Телефоните на кампанията ще продължат да са отворени до полунощ на 31 декември. Дотогава на 1117 за мобилните оператори и 0900 11 17 за фиксираните абонати на Виваком и вие можете да дадете своя принос.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бъдни вечер далеч от родния дом
Бъдни вечер далеч от родния дом
Деца дариха лаптоп на незрящ съученик
Деца дариха лаптоп на незрящ съученик