НОВИНИ

24-часова стачка на служителите на метрото в Атина утре

Служителите на атинското метро, на електрическата железница и на трамвайните линии ще проведат 24-часова стачка утре в знак на протест срещу правителствените планове за приватизация, съобщи днес техният профсъюз, цитиран от в. "Катимерини".

bnt avatar logo
от БТА
16:23, 05.07.2016
Чете се за: 00:21 мин.
По света
часова стачка служителите метрото атина

Също за утре е насрочена и 24-часовата стачка на работещите в железниците срещу плановете за приватизация на железопътния оператор "Треносе". Очаква се също служителите на столичния транспорт да организират митинг пред агенцията по приватизацията в 8.00 часа сутринта утре с искания правителството да се откаже от плановете си да продаде националната железопътна компания и подразделението ѝ за поддръжка на частни инвеститори.

"Градският транспорт е следващата дейност, която предстои да бъде предадена на алчните, спекулативни частни интереси, въпреки драматичните последствия от подобен избор за гръцкия народ", заяви в съобщение профсъюзът на жп служителите. "Тези разрушителни планове няма да минат. Служителите на обществения транспорт ще устоят", се подчертава в съобщението.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
30 души са в ареста заради атентата на летище Ататюрк в Истанбул
30 души са в ареста заради атентата на летище "Ататюрк" в Истанбул
Храна с вкус на надежда
Храна с вкус на надежда