НОВИНИ

Увеличава се броят на загинали при пожара в Калифорния

30 души загинаха при пожара по време на нощно музикално парти в американския град Оукланд, недалече от Сан Франциско, щата Калифорния.

увеличава броят загинали пожара калифорния
bnt avatar logo
от БНТ
22:42, 04.12.2016
Чете се за: 00:40 мин.
По света

По- рано беше съобщено за 24 тела на загинали, като се посочваше, че се очаква броят на жертвите да нарасне.

Пожарът избухна в петък, малко преди полунощ в двуетажна сграда - склад, част от която се ползва като нощен клуб и място за изложби. Има информации, че в сградата са живеели няколко художници и хора на изкуството.

Разследващите органи все още търсят причината за пожара.

Над 50 огнеборци са били изпратени на мястото на пожара. Налагало им се да използват електрически триони и брадви, за да си пробиват път през руините на сградата. Операцията се затруднява и поради опасността обгорелите дървени конструкции всеки момент да рухнат. Освен това сградата е била безразборно претъпкана с мебели, статуи, лампи, и всевъзможни други обемисти предмети, без да има ясно обозначен вход, изход и път за евакуация при пожар.

На пресконференция представител на отдела за градско планиране в Оукланд Дарин Ранелети каза, че партито в запуснатата сграда е било организирано в нарушение на закона. Според него двуетажната сграда, в която се разигра трагедията, е била регистрирана като обикновен склад. За провеждане на масови мероприятия в помещения от този тип се изисква специално разрешение от властите, но в този случай такова не е искано, посочи той.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Матео Ренци ще направи обръщение след края на гласуването на референдума
Матео Ренци ще направи обръщение след края на гласуването на референдума
Наша фризьорка подобри рекорд на Гинес, за да помогне на парализиран джудист
Наша фризьорка подобри рекорд на Гинес, за да помогне на парализиран джудист