За девета поредна година традиционният празник на градинарската чорба в Златарица събра признати майстори готвачи от цялата страна.
Анка Дянкова - готвач: „Слагаме зелен боб, патладжан, от всичките зеленчуци - лук, моркови, грах, бамя, домати всичко се слага. Те различно ги правят супите има и с гъби има и с домати и с пипер.. Кой каквото знае да готви такова слага."Петър - млад кулинар „Аз съм на 14 години и мога да готвя от няколко години. Моята супа е най-хубавата!"
Валери Павлов - готвач: „Тоя месец е най-добрия, защото зеленчукът ей сега е най-вкусен и най-добър за приготвяне."Голямата атракция на тазгодишното издание е майстор Ути Бъчваров. За него най-вкусната зеленчукова чорба е тази приготвена от истински зеленчуци откъснати от домашните градини.
Ути Бъчваров - майстор готвач: „Изключително е важно в България да има места където традицията се помни, знае се, готви се, опитва се и хората се радват."От десетилетия община Златарица се слави като един от най-плодородните региони в България, а градинарството е традиционен поминък за местните хора.