ИЗВЕСТИЯ

Моите новини

ЗАПАЗЕНИ

"Ден на градинарската чорба" в Златарица

bnt avatar logo от БНТ
A+ A-
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

За девета поредна година традиционният празник на градинарската чорба в Златарица събра признати майстори готвачи от цялата страна.

Субтитрите са автоматично генерирани и може да съдържат неточности.
За девета поредна година традиционният празник на градинарската чорба в Златарица събра признати майстори готвачи от цялата страна. Цял ден готвачите представят свои варианти и рецепти на постни супи. Специален гост на тазгодишното издание е Ути Бъчваров, който се включи в голямата надпревара за титлата "Майстор на градинарската чорба." Регламентът на състезанието задължава майсторите да са приключили с приготвянето на чорбите до обяд. Тогава започва и дегустацията от компетентното жури и многобройните гости.
Анка Дянкова - готвач: „Слагаме зелен боб, патладжан, от всичките зеленчуци - лук, моркови, грах, бамя, домати всичко се слага.  Те различно ги правят супите има и с гъби има и с домати и с пипер.. Кой каквото знае да готви такова слага."
Петър - млад кулинар „Аз съм на 14 години и мога да готвя от няколко години. Моята супа е най-хубавата!"
Валери Павлов - готвач: „Тоя месец е най-добрия, защото зеленчукът ей сега е най-вкусен и най-добър за приготвяне."
Голямата атракция на тазгодишното издание е майстор Ути Бъчваров. За него най-вкусната зеленчукова чорба е тази приготвена от истински зеленчуци откъснати от домашните градини.
Ути Бъчваров - майстор готвач: „Изключително е важно в България да има места където традицията се помни, знае се, готви се, опитва се и хората се радват."
От десетилетия община Златарица се слави като един от най-плодородните региони в България, а градинарството е традиционен поминък за местните хора.

ТОП 24

Най-четени

Product image
Новини Чуй новините Спорт На живо Аудио: На живо
Абонирай ме за най-важните новини?