НОВИНИ

Президентът призова да гласуваме масово (ОБНОВЕНА)

В специално изявление за началото на предизборната кампания Росен Плевнелиев призова политиците към смирение и позитивна кампания.

bnt avatar logo
от БНТ
19:28, 06.09.2014
Чете се за: 00:42 мин.
У нас
В специално изявление за началото на предизборната кампания Росен Плевнелиев призова политиците към смирение и позитивна кампания. Апелира също избирателите да се запознаят с платформите на политически формации и да гласуват, защото така ще определят правилата, по които ще живеем. Различното в настоящата кампания е, че се провежда във втора година на тежко партийно противопоставяне, нестабилност, остри политически сблъсъци, а те изместват борбата на идеи и концепции, коментира Росен Плевнелиев.
Росен Плевнелиев: "Призовавам политиците към смирение и позитивна кампания, кой за какво е, кой какво ще обещае и ще свърши в интерес на народа. България се нуждае от стабилност - обществена, политическа, финансова."
Политиците трябва да са единни за провеждането на неотложните реформи, настоява президентът. Убеден е, че е необходима последователност в усилията на няколко парламента и правителства, за да има резултат. Заяви, че продължаващото отлагане на реформите ще направи цената им непосилна за българския народ.
Росен Плевнелиев: "Сега много анализатори ни плашат с мрачни сценарии, обясняват ни, че нищо няма да се промени, просто ще се сменят само играчите. Това не е вярно! Всичко е в нашите собствени ръце. Нашата активност на предстоящите избори ще определи правилата, по които искаме да живеем."
Предстоящите избори ни дават възможност да определим посоката, в която искаме да се развива страната ни, подчерта държавният глава.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Два язовира се изпускат контролирано в София
Два язовира се изпускат контролирано в София
Проислямисткият бивш парламент на Либия състави свое правителство
Проислямисткият бивш парламент на Либия състави свое правителство