НОВИНИ

Около 40 труса разлюляха земята на границата между Ирак и Иран

Около 40 подземни труса са били регистрирани на границата между Ирак и Иран, съобщи телевизия „Ал Сумария“, позовавайки се на информация от отдела за сеизмологично наблюдение в иракската метеорологична служба. „И в момента в района продължава сеизмичната активност. Общото количество на земетресенията и вторичните трусове, регистрирани до обяд днес, е 38.“Магнитудът на земетресенията е бил между 2,7 и 5,5 по скалата на Рихтер. Всички трусове са били на иранска територия близо до границата с Ирак в района на Мандала.

около труса разлюляха земята границата ирак иран
bnt avatar logo
от БНТ
16:15, 11.01.2018
Чете се за: 00:21 мин.
По света

По-рано от Европейско-средиземноморския сеизмологичен център съобщиха за три земетресения с магнитуд 5,5, 5,2 и 5,4 на границата между двете страни, като епинцентрите им са били в Иран. Трусовете са били усетени и в Багдад. Няма информация за разрушения и пострадали хора.

На 12 ноември на иранско-иракската граница, на 200 км. североизточно от Багдад и на 100 км. западно от иранския град Керманшах един след друг бяха регистрирани два труса – с магнитуд от 7,2 и от 7,3 степен.

Земетресението засегна 7 ирански провинции, в които пострадаха 1650 селища. Загинаха поне 530 души, а около 7 500 бяха ранени. Напълно разрушени бяха 12 000 къщи, а още толкова са силно повредени.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Реал (Мадрид) напред в турнира за Купата на Краля
Реал (Мадрид) напред в турнира за Купата на Краля
Дузпа на Неймар класира ПСЖ на полуфинал за купата на Лигата във Франция
Дузпа на Неймар класира ПСЖ на полуфинал за купата на Лигата във Франция