Кулинарната звезда на Българската национална телевизия Ути Бъчваров бе днешната атракция на Детския панаир пред Народния театър Иван Вазов.
Кулинарната звезда на Българската национална телевизия Ути Бъчваров бе днешната атракция на Детския панаир пред Народния театър Иван Вазов.
Децата, записали се да готвят заедно с него, бяха толкова много, че се наложи да се разделят на няколко отбора. БНТ е медиен партньор на проекта за детски панаир, организиран от фонд 13 века България.
Първите си кулинарни уроци малчуганите получиха в приготвянето на рибена чорба и кюфтенца.
Какво по -хубаво от това от малък да си знаеш как се режат лучец, морковки и целина на ситно и после се запържват леко със зехтинче, за да има супичката онзи чуден леко оранжев отенък. От Ути децата кулинари научиха и друга важна супена тайна.
"Днес ще имате и лек урок по това как да готвите рибена чорба в стил джаста праста. Това да го запомнете от мене -освен костите и главите хвърляте в бульона дръжките на магданоза, на копъра и дивисила хей така -джаста -праста."
Последваха автографи от Ути, а след това и бързи кулинарни уроци по месене на кайма, разделянето й на равни части за всички отбори и приготвяне на кюфтенца.
По-късно малките сладури разбраха, че тайната на вкуса всъщност е в подправките. А за да включи в детската си кулинарна академия всички желаещи днес, Ути Бъчваров беше подготвил меню като за световно.
100 години от рождението на Милен Гетов бяха отбелязани със специална прожекция в кино "Одеон"
София "облечена" в магия: Съюзът на илюзионистите в България става на 50 години
Огромно свлачище затвори прохода Троян - Кърнаре в двете посоки (СНИМКИ И ВИДЕО)
Наталия Киселова: Въпросът за оставката е част от общия политически диалог и никога не бива да бъде изключван