НОВИНИ

6 355 633 българи имат право на глас на изборите в неделя

13 партии и 8 коалиции, регистрирали кандидатски листи, както и 6 независими кандидати ще участват в изборите за Европейски парламент в неделя, съобщи Централната избирателна комисия. Общият брой на избирателните секции в страната по предварителен списък е 11 661, а общият брой избиратели по избирателни списъци е 6 355 633.

bnt avatar logo
от БГНЕС
15:08, 24.05.2019
Чете се за: 00:27 мин.
У нас
355 633 българи имат право глас изборите неделя

Избирателните секции в лечебни заведения, домове за стари хора или други специализирани институции за предоставяне на социални услуги, плавателните съдове под българско знаме, в местата за изтърпяване наказание лишаване от свобода и за задържане, се образуват при наличието на не по-малко от 10 избиратели в срок не по-късно от 48 часа преди изборния ден.

Централната избирателна комисия напомня на избирателите, че в изборния ден в Република България гласуването започва в 7 ч и приключва в 20 ч. Извън страната изборният ден започва в 7 ч местно време и приключва в 20 ч местно време.

Когато в 20 ч пред изборното помещение има негласували избиратели, председателят и секретарят на комисията установяват техния брой и самоличност, като тези избиратели предават документите си за самоличност на комисията.

Само тези избиратели се допускат до гласуване след 20 ч, но не по-късно от 21 ч (извън страната това е съответното местно време).

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Наследникът на Тереза Мей ще бъде избран до 20 юли
Наследникът на Тереза Мей ще бъде избран до 20 юли
Папа Франциск прие водената от Цвета Караянчева делегация във Ватикана (СНИМКИ)
Папа Франциск прие водената от Цвета Караянчева делегация във Ватикана (СНИМКИ)