НОВИНИ

Кандидатът за президент на БСП Ивайло Калфин - гост в "Денят започва"

На изборите тази неделя ще се изправят кандидатът за президент на управляващата партия ГЕРБ Росен Плевнелиев и кандидатът на левицата Ивайло Калфин. По този повод гост в студиото на "Денят започва" беше Ивайло Калфин.

кандидатът президент бсп ивайло калфин гост денят започва
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
08:38, 27.10.2011
Чете се за: 12:23 мин.
У нас

На изборите тази неделя ще се изправят кандидатът за президент на управляващата партия ГЕРБ Росен Плевнелиев и кандидатът на левицата Ивайло Калфин. По този повод гост в студиото на "Денят започва" беше Ивайло Калфин.

Той беше категоричен, че изборите не са проведени нито нормално, нито демократично, а много хора са били лишени от правото им на глас. По повод оценката на представителите на ОССЕ за изборите у нас, той обясни, че докладът им е бил изготвен преди приключването на първия тур. Поради тази причина проблемът с обработването на бюлетините не е бил отразен от тях. В следващия им доклад това нещо ще се види, посочи той и добави, че на изборите е имало доста други чужди наблюдатели, а в интернет са качени клипчета за начина на провеждането на изборите у нас.

Ивайло Калфин подчерта, че общото между президента Първанов и него е, че е работил две години в администрацията му в първия му мандат. "Ако спечеля изборите това ще бъде трети мандат на президент, излъчен от социалистическата партия и разбирам, че има хора, които искат да видят промяна там, но срещу това стои другата възможност - още една институция, която да бъде изцяло подчинена на министър-председателя. Мисля, че важното е институцията да бъде еманципирана, да има тежест, да има глас, за да може да изпълнява функциите си".

Друг въпрос, който той коментира, беше правото на вето. По думите му ветото има своята роля. Калфин заяви, че има намерение да бъде поставен на обсъждане целия законодателен процес и при обявяването на вето да участват структури на гражданското общество, които да имат ясно заявена позиция.

Целия разговор с кандидата за президент на левицата вижте във видеофайла.

Утре гост в студиото на "Денят започва" ще бъде кандидат-президентът на ГЕРБ Росен Плевнелиев.

СЛЕДВА ПЪЛЕН ТЕКСТ НА РАЗГОВОРА:

Водеща Жени Марчева:
Добро утро отново, 13-14 минути след 08.00 часа. На изборите тази неделя един срещу друг ще се изправят кандидатът на управляващата партия ГЕРБ Росен Плевнелиев и кандидатът за президент на левицата Ивайло Калфин. Много бих искала в този момент да ви кажа окончателни, официални данни от централната комисия, но все още не разполагам с тях. Така или иначе казвам добро утро на Ивайло Калфин, здравейте.

Ивайло Калфин:
Добро утро.

Водеща:
Ще признаете ли, г-н Калфин, резултатите от ЦИК такива, каквито Централната избирателна комисия ги оповести?

Ив. Калфин:
Става въпрос за президентските избори или за местните?

Водеща:
За президентските избори.

Ив. Калфин:
За президентските избори контестации по закон могат да се подават, след като приключат изборите. Така че и да имам, както всички имаме, огромни забележки и съмнения по начина, по който протекоха изборите, от формална гледна точка в момента нищо не бих могъл да направя.

Водеща:
Местните?

Ив. Калфин:
За местните, доколкото чувам, на редица места има огромни нарушения. В София само по думите на председателката на комисията има 80 процента съвпадащи протоколи. При този процент си представяте, че трудно може да се говори за някаква достоверност на изборите, плюс всички материали, които видяхме - да се разхождат депутати на управляващите, да разнасят чували, хора, които зарязват изборни резултати и си заминават през
нощта. Въобще, много съмнения има. Предстои днес да приключи анализът на юристите и да вземем решение.

Водеща:
Вчера в Народното събрание заместник-председателката на парламентарната група на ГЕРБ г-жа Искра Фидосова каза съвсем ясно - опозицията плаче, защото губи изборите. Така ли е?

Ив. Калфин:
Аз такива думи съм чувал и друг път, тогава, когато. . . в други държави и по други времена, когато някой си подрежда едни избори и всички останали остават виновни, че са ги загубили. Изборите нито бяха проведени нормално, нито бяха проведени демократично. Много хора бяха лишени от правото им на глас, това е абсолютно ясно. Това, че на г-жа Фидосова й харесва този начин за провеждане на избори, не значи, че той отговаря на какъвто и да е стандарт.

Водеща:
Не ви ли учуди оценката на ОССЕ, която казваше - да, има проблеми, да, има купуване на гласове, да, има други неуредици, но като цяло изборите протекоха чудесно.

Ив. Калфин:
Аз вчера се срещнах с представителите на ОССЕ. Те са написали оценката си, преди да приключи изборният ден, всъщност първият тур. Така че всички тези нарушения, включително с обработването след това на бюлетините, са дошли след техния доклад и аз съм сигурен, че във втория им доклад това нещо ще се види.

Водеща:
Така. Сега малко към. . .

Ив. Калфин:
Между другото, освен наблюдателите на ОССЕ имаше доста чужди наблюдатели. Ако погледнете и в интернет, има даже филмчета, които са пуснати от чужди наблюдатели, за безобразния начин и техни оценки за безобразния и неотговарящ на никакъв демократичен стандарт начин, по който са минали изборите в България.

Водеща:
Г-н Калфин, ако приемем, че най-упоритото съмнение, което съпровожда името на вашия опонент Росен Плевнелиев, е това, че той няма да може да се еманципира от влиянието на премиера Бойко Борисов, то най-упоритото съмнение, което пък съпровожда вашето име, е това, че евентуален ваш мандат на "Дондуков" 2 ще е абсолютно равносилно на трети мандат на Георги Първанов. Така ли е?

Ив. Калфин:
Няма как да е така. Общото между президента Първанов и мен е, че аз съм работил две години в администрацията му в първия му мандат. Но има нещо вярно - че всъщност това ще бъде за трети път президент, излъчен от социалистическата партия, и трети мандат. И аз разбирам, че в България има избиратели, които биха искали да видят промяна там, но срещу това стои отсреща другата възможност - да има още една институция, която да бъде изцяло подчинена на министър-председателя. Аз разбирам, че в България има хора, които не се чувстват удобно в този избор, но това са резултатите от първия тур. В крайна сметка би трябвало да се избере кой да бъде държавен глава. Аз мисля, че много по-важно е институцията да бъде действително еманципирана, действително да има тежест, да има глас, за да може да изпълнява функциите си, а не да бъде една, така, декоративна институция.

Водеща:
Ясната ви, категоричната ви оценка за двата последователни мандата на Георги Първанов?

Ив. Калфин:
Когато 10 години човек заема един пост, сигурно има плюсове и минуси. Факт е, че президентът Първанов беше избран два пъти от българските избиратели. Факт е, че за 10 години България постигна много - и членството в НАТО, и членството в Европейския съюз, за което президентът има своя принос. Също така има принос по редица други въпроси, които са се случили - и чужди инвестиции в България, и т.н.

Водеща:
Минусите?

Ив. Калфин:
Минусите са, поне за мен, че има теми, които не са били достатъчно добре обсъждани, като примерно темата за екологията. Минус е, че президентът Първанов не се появяваше често пред парламента - да говори пред него, да прави обръщения към нацията и към парламента. Минус е, че не успя, въпреки че имаше най-доброто желание, да се изработи нещо, което отдавна България има нужда - това е една национална доктрина. Имаше действително различни предложения, различни инициативи. Мисля, че този проблем трябва да се продължи и в бъдеще.

Водеща:
Всъщност, ако спечелите битката, президентската, как точно ще станете коректив на изпълнителната власт? Много добре знаете, един от инструментите, даден по конституция на президента, е правото на вето. Какво се случва? Там, където има парламентарно мнозинство, не само за това правителство говоря, но и за предишното, на Сергей Станишев, президентът налага вето, 121 от депутатите отхвърлят това вето и законът е регласуван.

Ив. Калфин:
Е, тук по тази логика няма никакъв смисъл да се правят вета. Но аз съм убеден, че тази процедура има своя смисъл, въпреки че прагът действително е нисък и ако има промени, аз една от промените, за която бих настоявал, е да се вдигне прагът на депутатите, които могат да отхвърлят вето на президента. Но ветото има своята роля, особено ако се случи, както аз имам
намерение, целият законодателен процес да се обсъжда и всъщност при обявяването на вето да участват структури и на гражданското общество, те да имат много ясно заявена позиция по този въпрос. Трудно депутатите ще могат да неглижират гражданското общество, доколкото го има, защото аз съм много притеснен. След последните избори виждате, че партиите изчезват, организациите на гражданското общество са притиснати също в ъгъла. Мисля, че силно гражданско общество е изключително важно.

Водеща:
Малко за посланическите назначения, защото там президентът има важна дума в т.нар. съгласувателна процедура. В края на миналата година стана ясно, че десетки наши посланици са били агенти на бившата Държавна сигурност. Ще ви попитам съвсем конкретно за имена, които са част от вашия екип, когато вие бяхте министър на външните работи. Срам ли ви е например, че вашият заместник-министър Любомир Кючуков, с агентурно име Николай, стана посланик на страната ни в Лондон?

Ив. Калфин:
Не, защото Любомир Кючуков е доказал какво може да работи. Освен това Любомир Кючуков има досие, защото е отказал. Той е един от примерите, който е типичен. Той е отказал да сътрудничи на службите, създали са му досие и са написали точно неговия отказ. Това пише в досието му.

Водеща:
Срам ли ви е, че вашият говорител Драговест Горанов, с агентурно име Гошо, беше ваш говорител всъщност?

Ив. Калфин:
Аз не съм. . . това е бил последният критерий, по който съм назначавал хора на различни длъжности. Оценявал съм техния професионализъм. Драговест Горанов беше един много добър посланик преди това в Индия, след това има възможност да работи и като говорител на министерството. Много дипломати има, които са били свързани с разузнаването в миналото, това е практика във всяка една държава. Така че това, което се случва във външно министерство, е резултата на закона, който беше приет. Аз, след като беше приет законът, тогава направих справка. Преди това, честно да ви кажа, не е бил за мен това някакъв проблем. Тогава разбрах кой на каква длъжност и какво досие има. Оттук нататък аз мисля, че действително това, което приеха депутатите, закон, който трябва да се изпълнява, той е в Конституционния съд, ще видим Конституционният съд какво ще реши. Тук не става въпрос за срам или не срам. Няма служба в света, дипломатическа, която да не е свързана с разузнаването. Това е абсолютно различно от
репресивните служби. Ще видим какво ще реши Конституционният съд и законът, разбира се, трябва да се изпълнява.

Водеща:
Ако станете президент, бихте ли подписал указ за назначаването на посланик, който има минало в Държавна сигурност, но има, да кажем, и безспорни качества на дипломат?

Ив. Калфин:
За мен най-важното е един добър дипломат да си върши работата, България има огромна нужда от това. Но още един път, ако законът остане в този вид, това няма да бъде възможно по закон. Президентът не може да нарушава закона. Нека да изчакаме решението на Конституционния съд дали може да има такова ограничение, или не може да има такова ограничение. За мен е изключително важно дипломатическата служба да работи, защото това, което се случва в момента, е жалко за страната.

Водеща:
Ако през 2013 година например правителството ви предложи, ако вие станете президент, да подпишете указ за назначаването на Борис Велчев за посланик, ще го подпишете ли?

Ив. Калфин:
В Закона за дипломатическата служба има 20 процента политически назначения. Правителството тогава, когато предлага посланик, преценява своите аргументи. Ако прецени, че едно от тези места на политически назначения Борис Велчев би могъл да го заеме, то трудно бих намерил аргументи против.

Водеща:
Няколко думи за армията. Преди няколко седмици, ако не се лъжа, премиерът Борисов каза така: ще има модернизация на армията, когато оправим инфраструктурата и повишим доходите. Това е, такива са приоритетите, на трето място стои модернизацията на армията. Вие съгласен ли сте с така подредените приоритети?

Ив. Калфин:
Стига да имаме армия до този момент. В момента нито по първия, нито по втория приоритет, както ги е казал премиерът, нещо се случва. Инфраструктурата е много далеко от оправяне, доходите са вече на трагично ниско равнище и виждаме, че това продължава и следващата година. Ако боеспособността на българската армия бъде поставяна на опашката, тогава, значи, може би по-добре да я закрием и да мислим към 2050 година за нейното откриване. Това не е допустимо.

Водеща:
Всъщност, не е тайна, че между сегашният държавен глава и министъра на отбраната Аню Ангелов има фундаментални различия по отношение на това накъде да върви армията, как тя да се реформира, какво да се случва в бъдеще. Ако вие станете български президент, ще се задълбочат ли тези фундаментални различия между вас и министъра на отбраната Аню Ангелов?

Ив. Калфин:
Аз виждам едно различие, което имам в сравнение с това, което прави в момента министър Ангелов, и мисля, че то е преодолимо. И то е свързано с възможностите да бъде достатъчно добре финансирана българската армия, така че нейната боеспособност да бъде поддържана на високо ниво. Българската армия не може да бъде свеждана само до контингент, който участва в натовски операции. Очевидно е, че трябва да има повече родове войски, имаме повече необходимост от поддържане на боеспособност на тези родове войски. Още един важен проблем, той е свързан със социалната сигурност на военнослужещите. И мисля, че г-н Ангелов не би имал нищо против да работим заедно, така, че тя да се подобри.

Водеща:
Колко гласове всъщност ви делят от кандидатпрезидентската двойка на управляващата партия Росен Плевнелиев - Маргарита Попова?

Ив. Калфин:
Аз както чух тази сутрин, докато идвах към студиото, обявиха, че ЦИК е приключила, обявила е окончателни резултати, около 360 000 гласа.

Водеща:
Как ще стопите тази разлика?

Ив. Калфин:
Тя не е нестопима. Числата на гласувалите са някъде около 3 милиона и 300 хиляди гласували. От тях около милион и 300 хиляди са гласували за г-н Плевнелиев. От останалите 2 милиона половината са гласували за нас със Стефан Данаилов и от гласувалите на първи тур има още поне 1 милион души, които ще изберат в каква посока да тръгнат. А предполагам, че и между негласувалите ще има такива, които са мотивирани на втори тур да си кажат думата. Така че мисля, че съвсем. . . надали някой може да се успокоява, че резултатите от изборите вече са решени. Разликата, която ни дели с г-н Плевнелиев, е много по-малко от хората, които ще вземат решение между първия и втория тур къде да гласуват.

Водеща:
Вчера в едно открито писмо до българските граждани, призовахте в неделя на балотаж да се гласува "против". Но факт е, че ето виждате и социолози, и политилози между двата тура отбелязват един безспорен извод - добрите резултати на управляващата партия малко след средата на мандата, в условията на тежка криза и при положение че доходите почти на йота не са помръднали. Добри резултати въпреки всичко това. И каква е надеждата ви всъщност, че в неделя хората ще гласуват "против". По-скоро на първия тур те са гласували "за". Това не е тенденция, която може да бъде обърната за ден, два, седмица или месец.

Ив. Калфин:
Не, тук не става въпрос и мисля, че никъде не пише в писмото ми, че искам хората и призовавам хората да гласуват "против". Призовавам хората да гласуват "за" запазването на основни европейски демократични ценности, нещо, което се губи в България при управлението на ГЕРБ. Виждаме тотално мачкане на институции, на бизнеса, на неправителствения сектор. Виждате резултатите от изборите - не останаха партии, останаха едни много малки политически формирования, които тепърва трябва да търсят, да изграждат мястото си, нещо, което са правили в продължение на доста години. Светът не се свежда само до ГЕРБ. Виждате и начинът, по който реагират на изборите и на резултатите от изборите. Има ГЕРБ и всички останали. Това разделение в обществото е много опасно. Това разделение в обществото се вижда в една тотална агресия да бъдат подчинени всички институции. Затова призовавам избирателите да помислят дали ни харесва точно тази агресия за мачкане на институциите и концентрацията на цялата власт в ръцете на един човек, който се изживява като някакъв нов силов, тоталитарен лидер, или искаме да се запази баланса и в България действително да има институции, които да са независими. Мисля, че тук далеко излизаме над разделението ляво и дясно. Аз виждам, че има много анализатори, които се опитват да кажат - ето, г-н Плевнелиев е кандидат на десницата, а пък г-н Калфин на левицата. Г-н Плевнелиев е кандидат на Бойко Борисов. Има много хора в България, които надали идентифицират европейската модерна, съвременна десница с Бойко Борисов.

Водеща:
Колкото до подкрепата на Доган, заявена в изборната нощ ясно, с една ирония, вероятно повече към нас, журналистите, отколкото към вас, за хубавата целувка, която той иска. Но каква е цената на тази подкрепа за вас?

Ив. Калфин:
Е, иронията на г-н Доган тепърва ще видим към кого е. Той е човек, който премисля думите си. Аз, разбира се, декларирах още след приключването на изборния ден, че ще приемем подкрепа от всеки, които иска да се противопостави на този стил на налагане на политика, който налага премиерът. След това г-н Доган заяви подкрепа за нашите кандидатури. Аз не съм говорил с него, не съм поемал никакви ангажименти, нямам никакви уговорки с него. Не съм му подарявал, както Бойко Борисов, кучета от личния си кучкарник навремето. А що се отнася до неговата, така. . . неговите думи с целувката, ще ви напомня на предишните избори думите на г-н Доган на кого наляха гласове. Той е един политик, който е, така, много силно поляризиращ. Уважаван от много избиратели и човек, който е склонен да събуди много гласове срещу себе си сред други избиратели. Така че нека да видим какъв ще бъде резултатът. Аз отново казвам, аз не съм имал никакви договорки, преди да бъде заявена тази. . .

Водеща:
А на предишните избори на кого наля гласове г-н Доган.

Ив. Калфин:
На ГЕРБ.

Водеща:
С кое си точно твърдение.

Ив. Калфин:
С изказването в село Кочан.

Водеща:
Виждам, че хич не мислите, че подкрепата на лидера на ДПС Ахмед Доган е искрена и ще работи за вас.

Ив. Калфин:
Не, не, напротив, аз мисля, че тя е напълно искрена, и изпитвам уважение към хората, които гласуват за Движението за права и свободи, и мисля, че това, което той е заявил, ще се случи. Но. . .

Водеща:
Но смятате, че то ще помогне повече на вашия опонент, отколкото на вас.

Ив. Калфин:
Но отбелязвам, че това са думи, които са поляризиращи, и виждам, че г-н Плевнелиев от два дни говори само за това.

Водеща:
Колкото до избирателите на независимия кандидат за президент Меглена Кунева, вчера пак в това обръщение, което вече цитирах, казвате, че сте готов да се ангажирате с част от нейните послания. Сега, това честно ли е. . .

Им. Калфин:
Това абсолютно. . . да, да.

Водеща:
. . . да посягате към чужди послания.

Ив. Калфин:
Не, аз мисля, че има много общи черти. Даже г-н Плевнелиев успя да ги види в кампанията, като обясни, че сме били едната страна на монетата с г-жа Кунева. Г-жа Кунева проведе една кампания, която е достойна за уважение. Без политическа подкрепа на голяма партия да събереш около 500 хиляди гласа след себе си е голямо постижение. И това са хора, които са се доказали, които са европейски мислещи, които искат да видят действително демократични институции и европейски стандарти в България, нещо, което е много близко до мен.

Водеща:
Добре, няколко блиц въпроса за финал. В колко часа ставате и как започва денят ви?

Ив. Калфин:
Зависи от програмата - някъде към 7 часа ставам.

Водеща:
Богат човек ли сте, г-н Калфин?

Ив. Калфин:
Зависи в какъв смисъл. Емоционално - да.

Водеща:
Не, говоря за финансовото измерение на. . .

Ив. Калфин:
Финансово. . . мисля, че не. Между. . . така, средно. . . в средното българско равнище. Мисля, че съм един от за съжаление все по-малко оставащите от средната класа в България.

Водеща:
Средната класа. Най-скъпата покупка, която сте правили дотук в живота си?

Ив. Калфин:
Е, вероятно жилището ми, за което изплащам 20-годишна ипотека.

Водеща:
Любимата ви книга.

Ив. Калфин:
Често се връщам към Йордан Йовков и разказите му.

Водеща:
Кой разказ харесвате на Йовков?

Ив. Калфин:
Харесвам различни негови разкази. "Албена" е една от новелите, която много харесвам.

Водеща:
Филмът, който сте гледали поне 10 пъти.

Ив. Калфин:
А-а, 10 пъти май не съм гледал филм.

Водеща:
Поне няколко пъти.

Ив. Калфин:
Но филм, който много ме впечатли, в него има много заряд, е "Спасяването на редник Райън". Много изводи могат да се направят от него.

Водеща:
Музиката, която ви кара да станете и да танцувате.

Ив. Калфин:
Това, което слушам, много не се танцува. Обичам да слушам рок, обичам да слушам хард рок. Това са неща, които трудно се танцуват. Но иначе много харесвам рокендрол, харесвам тангото, особено в аржентинския му вариант.

Водеща:
На какво искате дъщеря си да научите?

Ив. Калфин:
Да бъде честен човек и почтен.

Водеща:
Ще опишете ли съпругата си в една дума?

Ив. Калфин:
Всеотдайна.

Водеща:
Най-големият ви грях към семейството ви?

Ив. Калфин:
Малкото време, което отделям.

Водеща:
Поправимо ли е това?

Ив. Калфин:
Винаги е поправимо, винаги може да се иска повече, но слава богу, ме разбират.

Водеща:
Спортувате ли нещо?

Ив. Калфин:
Не редовно, но обичам да спортувам.

Водеща:
Какво може да ви накара да избухнете, да излезете извън релси?

Ив. Калфин:
Наглостта, лицемерието.

Водеща:
Най-голямата лъжа, която дотук сте чували в живота си, не само по време на предизборната кампания.

Ив. Калфин:
А, по предизборната кампания много неща чувах. Най-голямата лъжа е, това, което виждам в момента, е лъжата, че България се приближава към Европа. Точно обратното става и това го виждам от работата си в Европейския парламент.

Водеща:
Ако станете президент, каква картина ще сложите в кабинета си?

Ив. Калфин:
Ако не се лъжа, Левски и Ботев стоят в кабинета на президента в момента, не бих ги променил. Тракийските дружества ми подариха една картина на капитан Петко Войвода с поръчението да бъде в кабинета на президента.

Водеща:
Какво ще промените във външния вид, в стила си, ако станете президент?

Ив. Калфин:
Трудно бих могъл да променя нещо. Стилът ми и сега е доста сдържан, сигурно по-малко ще ходя със спортни дрехи, това, което си позволявам сега.

Водеща:
Добре, благодаря ви за това интервю. Това беше кандидат-президентът на левицата Ивайло Калфин.


Вижте още за изборите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge

Още У нас

Спряха продажбата на над 100 опаковки енергийни прахчета из цялата страна
Спряха продажбата на над 100 опаковки енергийни прахчета из цялата страна
18:15, 29.08.2024
Чете се за: 01:17 мин.
Какво стои зад репликата на Доган "момчето прекали"
Какво стои зад репликата на Доган "момчето прекали"
18:04, 29.08.2024
Чете се за: 04:05 мин.
Пореден клип с реклама на енергиен прах, този път с друга певица
Пореден клип с реклама на енергиен прах, този път с друга певица
18:02, 29.08.2024
Чете се за: 05:15 мин.
Случаят "Дебора": Пловдивският окръжен съд върна Георги Георгиев в ареста
Случаят "Дебора": Пловдивският окръжен съд върна Георги Георгиев в ареста
17:54, 29.08.2024
Чете се за: 01:45 мин.
19-годишен катастрофира след дрифт, съдът го пусна с подписка
19-годишен катастрофира след дрифт, съдът го пусна с подписка
17:30, 29.08.2024
Чете се за: 01:15 мин.
Спряха от продажба 22 опаковки "енергиен скиф" в три обекта в София
Спряха от продажба 22 опаковки "енергиен скиф" в три обекта в София
17:17, 29.08.2024
Чете се за: 01:12 мин.
Собственикът на резиденцията в Росенец иска от Доган да я напусне
Собственикът на резиденцията в Росенец иска от Доган да я напусне
16:52, 29.08.2024
Чете се за: 01:22 мин.
Въвеждат промени в движението заради концерта на Ед Шийрън в София
Въвеждат промени в движението заради концерта на Ед Шийрън в София
15:37, 29.08.2024
Чете се за: 01:22 мин.
Арестуваха мъж, нападнал с обиди и удари полицаи в Русе
Арестуваха мъж, нападнал с обиди и удари полицаи в Русе
15:11, 29.08.2024
Чете се за: 00:40 мин.
Почина момчето, което пострада при инцидент с тротинетка в Плевен
Почина момчето, което пострада при инцидент с тротинетка в Плевен
14:53, 29.08.2024
Чете се за: 01:25 мин.
От 2 септември ЦИК ще приема документите на партиите и коалициите за вота
От 2 септември ЦИК ще приема документите на партиите и коалициите за вота
13:58, 29.08.2024
Чете се за: 00:57 мин.
Прокуратурата се самосезира за енергийните прахчета
Прокуратурата се самосезира за енергийните прахчета
13:35, 29.08.2024
Чете се за: 01:12 мин.
Топ 24
Най-четени
Дебатът за Сливен преди балотажа
Дебатът за Сливен преди балотажа
Освободи интернет
Освободи интернет