Паси: 11 пъти са се увеличили мигрантите към Европа за периода 2015-2016 година

11 пъти са се увеличили мигрантите към Европа за периода 2015-2016 година. Ако тази тенденция се запази, през 2021 година се очаква мигрантите в Европа да бъдат повече от населението на Африка. Това каза в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" бившият външен министър Соломон Паси.

от БНТ
09:23, 18.12.2016
Чете се за: 00:32 мин.
По света

Паси предложи решение в няколко стъпки. На първо място е устойчивото развитие на Африка - инвестицията в контенента. Следва адаптация на всички тези хора, които така или иначе идват. От там следва селекция на мигрантите, защото трябва да се подбира кои хора ще дойдат. Следващата стъпка е интеграцията на хората в нашето общество.

На 1 януари се навършват 10 години от членството на България в ЕС. Паси разказа, че през 1990 година на присъединяването на България към НАТО и ЕС се е гледало като на превозно средство, на ракета, която може да ни изстреля навсякъде, но от 1 януари 2007 на тях е започнало да се гледа като на крайна станция. Той отбеляза, че няма нито един подписан мащабен договор, няма нито едно мащабно членство, което да е реализирано. "България няма реализатори. България няма и визионери. България застина на 1 януари 2007 година и от там нататък имаме нужда от нова визия, нова надежда, нови стремежи", смята той.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Цветанов: Ще подкрепим правителство с мандат на Реформаторския блок
Цветанов: Ще подкрепим правителство с мандат на Реформаторския блок
Японци и българи изработват радари за брегова охрана
Японци и българи изработват радари за брегова охрана