НОВИНИ

80 американци бяха арестувани на протест в подкрепа на „Обамакеър”

80 души бяха арестувани от полицията снощи, когато десетки граждани излязоха на протест срещу предстоящата отмяна на здравната реформа, известна като „Обамакеър”. Очаква се съвсем скоро сенаторите на САЩ да приемат новия законопроект за здравеопазването, изготвен от администрацията на президента Доналд Тръмп, отменяйки закона, въведен от бившия лидер на страната Барак Обама.

bnt avatar logo
от БГНЕС
11:35, 11.07.2017
Чете се за: 00:21 мин.
По света
американци бяха арестувани протест подкрепа обамакеър

Протестиращите заявиха своето недоволство в най-малко 13 различни части на Капитолия сред стотици офиси, в които се намират депутатите и техните служители. Силите на реда в комплекса съобщиха, че при протестите са задържани 32 мъже и 48 жени, поставени под арест за "незаконни демонстрационни дейности".

Тръмп засили натиска върху републиканците в Конгреса в понеделник, настоявайки да приемат неговата реформа в здравеопазването преди августовата ваканция.

„Обамакеър” предвиждаше дотиране на здравното обслужване на социално слабите, а всички граждани бяха задължени да си купят медицинска застраховка. Законът беше приет през 2010 г. с гласовете на демократите, които тогава имаха мнозинство в Конгреса.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съдът остави окончателно в ареста мъжа, пребил лекарка в Шейново
Съдът остави окончателно в ареста мъжа, пребил лекарка в "Шейново"
Пожар в бежански лагер на остров Лесбос
Пожар в бежански лагер на остров Лесбос