Калканът и каята са рибите в Черно море с най-малко натрупани промишлени замърсители. Като цяло черноморската риба е много полезна храна. Това сочи първото у нас изследване за безопасността и хранителните стойности на черноморските риби. Данните са събирани близо шест години от специалисти от катедрата по Химия във Варненския медицински университет.
100 години от рождението на Милен Гетов бяха отбелязани със специална прожекция в кино "Одеон"
София "облечена" в магия: Съюзът на илюзионистите в България става на 50 години
Вертолет "Пантер" достави храна на екипажа на танкера "Кайрос", блокиран край Ахтопол (СНИМКИ)
"Отвсякъде вода идва": Остава в сила частичното бедствено положение в Община Созопол
Огромно свлачище затвори прохода Троян - Кърнаре в двете посоки (СНИМКИ И ВИДЕО)