НОВИНИ

Преди старта на тазгодишната кампания "Българската коледа"

И тази година ще отворим сърцата си за децата на "Българската коледа ". За шести път Българската национална телевизия е съорганизатор на инициативата по идея и под патронажа на президента Георги Първанов и г-жа Зорка Първанова.

bnt avatar logo
от Мария Чернева
19:51, 30.11.2008
Чете се за: 01:07 мин.
Българската Коледа
старта тазгодишната кампания българската коледа

И тази година ще отворим сърцата си за децата на "Българската коледа ". За шести път Българската национална телевизия е съорганизатор на инициативата по идея и под патронажа на президента Георги Първанов и г-жа Зорка Първанова.

Кампанията започва от утре, но преди това ще видите децата, на които "Българската коледа" успя да помогне. Те са 124 и получиха средства за скъпи медикаменти, които не се поемат от държавата, за лечение и операции, които са възможни само в чужди клиники.

Ирен танцува. Тя танцува, тя чува музиката, тя отговаря на майка си. Тези малки радости, най-естествени за другите, за семейството на Ирен са изключителен успех и преодолян ужас. Онзи, когато преди година откриват, че малката не чува. Когато започва мъчителното обикаляне по лекари, търсене на информация и клиниката във Виена, непосилната цена, мисълта за необратимите увреди, ако закъснеят. Но открили помощта на "Българската коледа", сложили импланти. И сега Ирен отговаря като всички мъничета ...

Ирен, Михаела, Миро, Нейлян, Йорго, Давид, Натанаил. Те всички четат приказки, но говорят за себе си с термини на латински... Мечтаят да пораснат, да ходят, да ритат топка, и само това им дава сила да изтърпят болките, инжекциите

Йорго, Бургас: "Когато ми бият инжекции, аз плача всеки ден."

Мая, Севлиево: "Обичам да рисувам."

Давид, Монтана: "Искам да лекувам болните, да не ходят по болниците."

Ива, София: "Понякога ми викат че съм джудже."

На 14 години ръстът му една надвишава метър. Но вече знае, че може да порастне. Скован преди година от артрит, Преслав вече тича, рита.

Преслав, Тетевен: "Ако трябва да продължа с инжекцията, си пожелавам да спечеля от "Българската Коледа" и да е безплатно, защото иначе ще е много лошо за баба и за дядо, защото на всеки 2 седмици трябва да даваме по 300 лева."

Мая, Ива, Мерал, Ивелина, Тони. Те са децата на "Българската коледа", докоснати от любовта на всеки.

Ива,София: "Без любов то няма свят."

Заради нея я има и "Българската Коледа". Да даде надежда, да изсуши сълза, да попие болката.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Срещи на президента Първанов в Катар
Срещи на президента Първанов в Катар
Интернационален коледен базар в софийския Интер експо център
Интернационален коледен базар в софийския Интер експо център