НОВИНИ

"Алтернатива за Германия" пред нов пробив

Дяснопопулистката "Алтернатива за Германия" се готви утре за нов пробив в политиката на Федералната република. Тя ще влезе и в последния местен парламент, в който досега не беше представена - в провинция Хесен. Партията, създадена преди само пет години - в разгара на финансовата криза, сега се бори за затваряне на границите и строга политиката за предоставяне на убежище. Изборите в Хесен са съдбовни за Германия и по друга причина - резултатите на управляващите страната партии ще бъдат решаващи за правителството в Берлин.

Мария Стоянова
от Мария Стоянова
19:40, 27.10.2018
Чете се за: 00:34 мин.
По света

От утре "Алтернатива за Германия" още по-здраво ще стъпи на политическата сцена. Независимо от антисемитските и шовинистки провокации, независимо от вътрешните противоречия, при които дори се стига до ръкопашни схватки. За водача на листата в Хесен победата утре е значима, въпреки че е предизвестена.

Райнер Ран, "Алтернатива за Германия": Хесен е последната федерална провинция, в която не бяхме парламентарно представени. Затова вотът има такова важно символично значение. След него, само ние и социалдемократите, ще сме във всички парламенти, на всичките 16 провинции.

И докато утре в Хесен гласуват, в Берлин ще треперят. В партийните централи на управляващите партии резулатите могат да се окажат съдбовни.

Торстен Фраас, политолог от Свободния университет в Берлин: В зависимост от гласовете, ще започнат дискусии или за бъдещето на Ангела Меркел в Християн-демократичния съюз, или за бъдещето на Андреа. Налес при социал-демократите. Това за управляващата широка коалиция предвещава бури.

Бурята може и да се размине, ако резултатите не излязат драматични.Тогава всичко ще си остане по старому.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тервел Пулев заслужи титлата на ЕБС с нокаут
Тервел Пулев заслужи титлата на ЕБС с нокаут
Съдебни лекари искат дължимото им заплащане за месеци назад
Съдебни лекари искат дължимото им заплащане за месеци назад