НОВИНИ

Арменското училище с коледен концерт

Арменското училище в Пловдив с коледен благотворителен концерт. Идеята на организаторите е с набраните средства да подпомогнат децата от вокалната група в училището, които се подготвят за турне из страната. Гост на концерта беше и композитора Хайгашот Аганясан, който представи новите си песни.

bnt avatar logo
от Златка Далчева
18:59, 22.12.2015
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Най-популярните коледни песни звучаха на различни езици. Също толкова различни по народност са и децата от Арменското училище, възпитани да уважават традициите- свои и чужди.

"Ние сме мащабно намален образ на Европейския съюз дори. Всички деца се разбират прекрасно помежду си", каза Симон Тютелян.

В търсене на таланти в Пловдив пристигна и композиторът Хайгашот Агасян, написал химна на Арменското училище.

"Аз съм много емоционално свързан с Пловдив, защото баща ми е роден тук, никога не съм живял, но имам братовчеди и скъпи приятели. Аз съм председател почти на всички дружества певчески, трябва да ви кажа, че има невероятни таланти", заяви той.

Един от тези таланти е и солистката от вокалната група Лидия Ганева.

Освен празнично настроение, концертът имаше и благотворителна кауза - средствата от базара с коледни картички и играчки да подпомогнат предстоящото турне на децата от вокалната група на училището.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Присъди за трафик на бежанци в Пловдив
Присъди за трафик на бежанци в Пловдив
Опасност от депресии по празниците
Опасност от депресии по празниците