НОВИНИ

Сигурността при доставките на електроенергия

Председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов поиска по високи мерки за сигурност на енергосъоръженията. Причината е в зачестилите кражби на елементи, които водят до тежки аварии и спиране на тока.

Тодор Литовски
от Тодор Литовски
18:50, 22.12.2015
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

И днес стотици семейства в столичния квартал "Люлин 2" останаха без ток. Причината остава неясна, но според ЧЕЗ при изкопни работи строителна фирма е прекъснала резервното захранване. Голямата авария от преди 2 дни, обаче, стана заради кражба. Това отново повдигна въпроса засигурността.

"Съществена препоръка е да се повиши сигурността на тези съоръжения. Защото това са съоръжения, които доставят една от ключовите комунални услуги- електроенергия, както до битовите, така и до стопанските потребители. Повишаването на сигурността естествено е задължение преди всичко на ЧЕЗ, но заедно с това и на органите на МВР", заяви Иван Иванов - председател на КЕВР.

За днешната авария от АПИ уточниха, че на Северната скоростна тангента от няколко седмици не се извършват изкопни дейности и отрекоха техни служители да са причинили новата авария. В следобедните часове захранването беше възстановено.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изложбата Новините на зрителите в Пловдив
Изложбата "Новините на зрителите" в Пловдив
Паркирани коли запушват нов булевард
Паркирани коли запушват нов булевард