НОВИНИ

"Арт посоки": Единствено представление на "Медея" в Античния театър

Игриво и красиво представление идва на сцената на ДНК тази вечер. "Digital Footprints" е интерактивна хай-тек игра с трима танцьори. Техните тела определят моделите, образите и звука на изпълнението със скоростта, силата и посоката на движението им в пространството.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
10:40, 26.06.2019
Чете се за: 00:30 мин.
Още

С танца известната шведска хореографката Гун Лунд поставя важни въпроси за взаимодействието в нашето общество, кой управлява, кой контролира, а зрителят ще се наслаждава на красотата на движенията и образите.

Етюди и приятели продължава футуристичното пътешествие в сряда със спектакъл на Олоф Першон. Един дълго и с много отдаденост подготвян спектакъл очакваме в Античния театър.

"Медея" ще се появи само на 28 юни, с едно единствено представление, както е било в античния свят. Историята за любов и предателство, избор и отмъщение, заложени от Еврипид.

Освен художествен, проектът има и силен социален фокус. Събира звездите на театъра с деца от различни етноси в Пловдив и студенти. Медея отново ще провокира границите на човешката природа.

От 2 юли спектаклите излизат пред Народния театър. Началото на "Театър пред театъра" дава "Ромул Велики", постановка на Театър "Зад канала". Звездно театрално под небето ще е до 11 юли. Приятно гледане!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Представят доклад за убийството на Хашоги в Съвета по правата на човека в Женева
Представят доклад за убийството на Хашоги в Съвета по правата на човека в Женева
Арестуваха над 120 души за мафиотска дейност в Камора
Арестуваха над 120 души за мафиотска дейност в Камора