НОВИНИ

БАФТА раздаде наградите си за видео игри за 12-ти път

Британската академия за театрално и филмово изкуство раздаде 12-тите си годишни награди за "извънредни творчески постижения" в областта на видео игрите на пищна церемония, която се проведе в комлекса "Тобако Док" в Лондон.

bnt avatar logo
от БНТ
09:13, 08.04.2016
Чете се за: 00:42 мин.
Още

БАФТА раздава награди за видео игри от 2004 година след реструктурирането на академията. Лауреати на златните статуетки стават тези произведения на индустрията за развлекателен софтуер, които са успели да предизвикат голям шум в популярната култура или успяват да разкажат емоционална история и да предадат социално послание, което да се отнася до по-широк кръг от хора.

Такъв пример за тази година е играта "Her Story", която поставя играча в ролята на следовател по дело за убийство и домашен тормоз и цялото действие се развива чрез интервюта с главната заподозряна, изиграна от актрисата Вива Сайферт.

Най-голямото отличие - това за игра на годината, отиде при постапокалиптичното приключение "Fallout 4". Това решение изненада критици и почитатели на видео игрите по целия свят, тъй като играта не се прие добре при излизането си заради технически проблеми. Според Британската академия обаче, разказът за самотен родител, преживял ядрена война, който тръгва на поход да издири сина си, предлага достатъчно жив свят, за да заслужи статуетката.

Наградата за цялостен принос отиде при Джон Кармак - текущ служител на компания, която произвежда очила за виртуална реалност и създател на едни от първите триизмерни игри от 90-те години - Wolfenstein, Doom и Quake.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Два пъти повече зелени площи в Благоевград
Два пъти повече зелени площи в Благоевград
Експерти: България трябва да разчита на общоевропейско решение за бежанците
Експерти: България трябва да разчита на общоевропейско решение за бежанците