НОВИНИ

Безредици между бежанци и местни в германския град Бауцен

Напрежението между местни и бежанци в източногерманския град Бауцен нарасна през изминалата нощ. След като вчера се наложи полиция да охранява бежанския дом заради бой между около 80 крайнодесни и 20 бежанци, през изминалата нощ в града протестираха няколкостотин души, които принадлежат към крайнодясната сцена.

bnt avatar logo
от 24 часа
15:05, 16.09.2016
Чете се за: 00:33 мин.
По света
безредици бежанци местни германския град бауцен

По-късно стана ясно, че четирима младежи от бежанците са се почувствали провокирани от групичка германци, които са се опитали да ги прогонят от центъра на града и са започнали да ги амерят с бутилки. Четиримата са преместен ив друг град. Близо 350 души маршируваха по улиците на Бауцен късно вчера, като издигаха лозунги срещу бежанците и чужденците.

Наложи се полицията да охранява отново бежанския дом и да предотврати нов сблъсък. Бежанците в дома са 35 души. Те са помолени да не напускат сградата, след като през последните дни се стигна многократно до сблъсъци между тях и местното население. 25 души от протестиращите снощи са задържани заради призиви към насилие. Един местен е арестуван, след като е ударил телевизионен оператор.

Бауцен е сцена на антибежански протести от месеци. Той се прочу печално, след като неизвестни подпалиха бежанския дом и тълпа ръкопляскаше на пламъците, пречейки на пожарникарите да угасят огъня. Крайнодесните са свикали протести за събота и неделя. Полицията обяви, че ще увеличи присъствието си в града.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Защитен е държавният интерес при продажбата на Дипломатическия клуб в Бояна
Защитен е държавният интерес при продажбата на Дипломатическия клуб в Бояна
Отложиха полет от Бургас за Лондон заради птица
Отложиха полет от Бургас за Лондон заради птица