НОВИНИ

Битката за Алепо отново се разрази

Десетки загинали при бомбардировките в сирийския град Алепо. От организацията "Лекари без граница" съобщават за над 40 жертви. Според местни лекари, обаче, загиналите са над 90. Офанзивата на сирийската армия започна в четвъртък. Повече за обстановката в Алепо разказва Биляна Бонева.

bnt avatar logo
от БНТ
11:13, 24.09.2016
Чете се за: 00:34 мин.
По света

Квартал Тарик ал Баб в Алепо, часове след офанзивата. Според местни лидери на бунтовниците, градът е подложен на най-ожесточените удари от началото на войната. Сирийският Център за наблюдение на правата на човека твърди, че в бомбардировките срещу града участват руски самолети и сирийски хеликоптери.

Атакуваните квартали в Алепо са под контрола на бунтовниците от 2012-та. В четвртък от армията на Асад призоваха цивилното население да се отдалечи от бойните позиции на бунтовниците и обещаха, че жителите на града, които преминат доброволно в зоната на проправителствените части, няма да бъдат арестувани.

Офанзивата срещу Алепо сложи край на надеждите, че примирието в Сирия може да бъде подновено. Но от битката зависи как ще продължи войната. Ако Асад победи, армията ще успее да си върне контрола и да обедини западните градове.

По въпроса за Сирия, на дипломатическия фронт настъпи затишие. Пред Общото събрание на ООН руският външен министър Сергей Лавров заяви, че руско-американският план за разрешаване на сирийската криза трябва да бъде спасен, защото няма алтернатива

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
АРТщрихи с Галя Крайчовска
АРТщрихи с Галя Крайчовска
САЩ и България подписаха споразумение за борбата с тежката престъпност
САЩ и България подписаха споразумение за борбата с тежката престъпност