НОВИНИ

Котки в лондонското метро

Котки на снимка превзеха една от лондонските станции на метрото. Как и защо фотоси с четириноги любимци заместиха рекламите - в следващия репортаж.

Цанка Николова
от Цанка Николова
10:04, 24.09.2016
Чете се за: 00:39 мин.
По света

Възможно ли е вместо рекламите, подканящи към пазаруване на една или друга стока, в обществените пространства да има визуален материал с друго послание. В лондонската метростанция Клапъм Комън рекламите посрещат влака, но на перона и по ескалаторите от стените гледат котки. Необичайното нашествие е проект на група ентусиасти.

Джеймс Търнър "ГРАЖДАНИ ПРЕВЗЕМАТ РЕКЛАМИТЕ"
Опитахме се да си представим свят, в който хората решават какво да виждат на път за работа. Искахме хората да идват тук и да име е приятно.

За няколко месеца чрез платформата Кикстартър за дарения успели да наберат достатъчно средства да купят рекламна площ в станцията. Избрали Клапъм Комън, защото е сравнително малка. А защо котки?

Джеймс Търнър
Спряхме се на нещо, което със сигурност ще е популярно и ще вдигне голям шум в интернет.

На фотосите са всякакви симпатични малки и големи котки, сред тях и питомци на двата приюта в Лондон. Така защитата им получава подкрепа.

Гай Чадуик "Защита на котките"
Всяка година прибираме 44 хиляди котки. Търсим им домове

Временното преобразяване на станцията се оказва успешно. Мнозина отиват само за да разгледат и да си направят селфи. Идея за следващия проект групата очаква от гражданите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Световен ден на институт Конфуций
Световен ден на институт "Конфуций"
В Созопол учредиха Световната лига по футбол за хора с уврежания
В Созопол учредиха Световната лига по футбол за хора с уврежания