НОВИНИ

Световният елит на художествената гимнастика е в София за Световната купа

От днес София е домакин на Световната купа по художествена гимнастика. БНТ ще ви представи всичко най-интересно до неделя. За емоциите в "Арена Армеец" и това, което предстои до неделя - Радина Жекова с подробностите.

bnt avatar logo
от Радина Жекова
20:42, 30.03.2018
Чете се за: 00:40 мин.
У нас
световният елит художествената гимнастика софия световната купа

Близо 3000 души аплодират българските гимнастички и техните съпернички в първия ден от Световната купа. Деца от клубове от цялата страна са дошли, за да подкрепят своите любимки. Залата ще бъде още по-пълна през следващите два дни, защото билетите са почти разпродадени. Празничната атмосфера бе допълнената и от церемонията по откриването, на която присъстваха министърът на младежта и спорта Красен Кралев и министърът на туризма Николина Ангелкова.

Красен Кралев, министър на младежта и спорта: Нямам никакво съмнение, че България отново ще бъде блестящ домакин на форум от такъв ранг. В годината, в която България за първи път в своята история председателства Съвета на Европейския съюз и в годината, в която София е спортна столица, за нас ще бъде огромна чест да бъдем домакини и на Световното първенство.
Илиана Раева, президент на БФ Художествена гимнастика: Когато имаш подкрепа от държавата, нещата се случват по-лесно. Вярно е, че ние се отблагодаряваме и отплащаме с много успехи. Вярва, че ще продължим да работим по същия начин, за да сме радостта и гордостта на България.

56 индивидуални състезателки и 18 ансамбъла вече си оспорват медалите. 7 отбора са фаворити и сред тях е и българският ансамбъл. До неделя БНТ ще ви направи свидетели на всичко най-интересно в преките си предавания.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нова транспортна схема в Русе ще направи обществения транспорт по-удобен
Нова транспортна схема в Русе ще направи обществения транспорт по-удобен
БСП ще сезира прокуратурата за злоупотреби за 500 хил. лв в БДЖ
БСП ще сезира прокуратурата за злоупотреби за 500 хил. лв в БДЖ