НОВИНИ

Борисов обеща 10% увеличение на заплатите в бюджетния сектор от 2020 г.

Заплатите в бюджетния сектор ще бъдат увеличени с 10% от догодина, обяви премиерът Бойко Борисов. Ще бъдат раздадени и Коледни добавки за пенсионерите. Борисов инспектира началото на строителството на нов участък от АМ "Хемус", която обеща до 2020 г. да стигне до Плевен.

Александър Марков
от Александър Марков
15:35, 17.05.2019
Чете се за: 01:29 мин.
По света

С новия бюджет ще бъдат увеличени парите в публичния сектор, обеща премиерът Бойко Борисов при инспекцията на АМ "Хемус". Външният дълг на страната е намалял до 20%, изчистени са 2,5 млрд. от него, уточни той.

Бойко Борисов, министър-председател& Отново ще дадем Коледни надбавки за пенсионерите, както дадохме Великденски, нищо, че вие това не го отчитате, но и там отидоха над 50 милиона, ще направим добър бюджет, с 10% увеличение на заплатите, както тази година, на целия сектор. - 14:34


;

Борисов обеща до края на тази година АМ Хемус да стигне до Плевен. В момента се строят две отсечки от общо 134 км. между Боаза и пътя Русе-Велико Търново.

Бойко Борисов, министър-председател: С "Хемус" минимум 10% ще се вдигне БВП. Минимум, като начало. Виждате всички са ви лъгали за "Хемус", а никой не е правил сметка да я прави. Тези градове на север - Севлиево , Габрово, Плевен чак до Дунава ще потънат в забрава. Ето виждате го какво е!
Николай Нанков, зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството - Три участъка, 6 подучастъка, колегите от автомагистрали са тук, има видим напредък, започнали са да слагат насипите, започват и тук с изваждане на хумуса , така че да сме живи и здрави 2020 та до тук ще е магистрала.

Премиерът се ангажира да започне ремонт на околовръстното на Плевен, в момента се реконструира обходният път на Ловеч.

Строителството на автомагистрали е облекчено след промяна в Закона за държавната собственост, с която се преодоляват обжалвателните процедури.


;

Премиерът коментира и въвеждането на тол системата.

Бойко Борисов, министър-председател: Тол системата е справедлива и вчера на срещата ми с превозвачите няма някой, който да е против тол системата, въпросът е да го направим, така че, особено тежкият трафик над 3,5 тона, който износва най-много пътните съоръжения, да си плаща.

По думите му пътищата развиват и създават истински инвестиции.

Бойко Борисов, министър-председател: Хиляди работни места, истинска икономика. А не ония загубените, които ми разправят, че имало инвестиции. Кои? А сетете се за инвестиции - веригите, да инвестиция е, безспорно инвестиция, но оттам излизат парите на българите в чужбина.

За проверките на ДАНС и главния прокурор за офшорни сметки, Борисов каза, че това се прави отдавна,но сега се огласява. Заяви, че не се бърка в избора на нов главен прокурор.

Бойко Борисов, министър-председател: Аз не викам магистратите един по един при мен. Не одобрявам това, че някои от властите се опитват да се бъркат в независимата съдебна власт. И затова се борехме - съдебната власт да е независима, прокурорите си избират прокурори, съдиите да си избират съдии, а ние, другите власти - президентска, изпълнителна, парламентарна, си гледат всеки своите задачи, но така са решили, така правят.

По-късно премиерът Бойко Борисов провери и строителството на "Хемус" при Белокопитово.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
САЩ прекратиха търговските преференции на Турция
САЩ прекратиха търговските преференции на Турция
​Започна изграждането на сръбския участък от газопровода „Турски поток“​
​Започна изграждането на сръбския участък от газопровода „Турски поток“​