НОВИНИ

Бойко Борисов отпътува на работно посещение в Лондон

Премиерът Бойко Борисов отпътува на работно посещение в Лондон по покана на британския министър-председател Тереза Мей. Посещението на българския премиер в британската столица е продължение на разговорите, който двамата лидери проведоха през октомври в Талин.Ирина Цонева от Лондон с подробностите

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
12:35, 11.12.2017
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

Британската столица посреща българския премиер в традиционното си мрачно и дъждовно настроение, а дали слънцето в отношението между България и Великобритания ще продължи и след Брекзит предстои да разберем само след няколко часа.

Тази среща на Борисов с Мей идва само няколко дни след като в Брюксел Мей и Жан-Клод Юнкер като че ли най-после се разбраха по условията на излизането на Великобритания от ЕС.

Условия, които включват гарантирането на правата на всички европейски граждани, които живеят и работят на територията на Кралството. Тук има много голяма българска общност, така един от основните акценти в разговора на Борисов и Мей се очаква да бъде именно бъдещето и начина по който ще бъдат уредени правата на нашите граждани след Брекзит.

Вижте повече във видеото


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Летището в Брюксел временно затвори заради обилния снеговалеж
Летището в Брюксел временно затвори заради обилния снеговалеж
18 пожара са гасили през този отоплителен сезон в русенско
18 пожара са гасили през този отоплителен сезон в русенско